Brady under hårdt pres i NFL-skandale

Fra mange steder lyder anklagen om, at NFL's største stjerne, Tom Brady, selv lukkede luft ud af boldene under kampen mod Indianapolis Colts

Tom Brady blev på et pressemøde torsdag grillet om sin rolle i 'Deflate-gate'. Svarene fra NFL-stjernen var ikke tilfredsstillende i alles ører. (Foto: AP)
Tom Brady blev på et pressemøde torsdag grillet om sin rolle i 'Deflate-gate'. Svarene fra NFL-stjernen var ikke tilfredsstillende i alles ører. (Foto: AP)

Hvem lukkede luften ud af boldene, da New England Patriots i søndags spillede sig i Super Bowl med en 45-7-sejr over Indianapolis Colts?

Det lyder måske umiddelbart som et absurd spørgsmål, men det er det spørgsmål, der lige nu optager de amerikanske fans og sportsjournalister.

NFL undersøgte efter kampen anklager om, at boldene var flade, og undersøgelsen viste, at 11 ud af de 12 bolde, der blev brugt i kampen, ikke havde det tryk, som der minimum skal være i en NFL-bold. Trykket skal være mellem 12,5 og 13,5 pund per kvadrattomme (psi).

Træner Bill Belichick og quarterback Tom Brady er de to første, man som journalist ville spørge om den slags, og Brady gav i den anledning nogle svar på et pressemøde torsdag, som synes at have øget presset på ham.

Tom Brady og New England Patriots undersøges nu for at have lukket luft ud af boldene i storsejren over Indianapolis Colts i AFC-finalen. (Foto: AP/Charles Krupa) NFL NFL-skandale under opsejling

Brady indrømmede nemlig, at en bold med et tryk på de minimale 12,5 psi er 'perfekt for mig', hvilket får folk til at tænke, at det måske er Brady, der selv har lukket luft ud af boldene under sæsonens hidtil vigtigste kamp.

- Jeg har aldrig brudt reglerne, sagde Brady ved samme lejlighed, men den er der mange, der ikke køber.

Den tidligere NFL-quaterback Mark Brunell - der spillede 17 år i ligaen for Packers, Jaguars, Redskins, Saints og Jets - er en af dem, der peger en anklagende finger mod Tom Brady.

- Jeg tror ikke på, hvad Tom siger. De bolde var flade. Nogen har gjort det. Jeg tror ikke på, der er en materialemand i NFL, der ville lukke luft ud af boldene uden quarterbackens godkendelse, siger Brunell.

New England Patriots skal spille Super Bowl mod Seattle Seahawks 1. februar, også selvom de skulle have lukket luft ud af boldene i conference-finalen. (Foto: AP) NFL NFL-ikon beskylder Patriots for snyd

Den tidligere Cowboys-quarterback Troy Aikman er en anden, der ikke tror på Brady.

- Det er indlysende, at Tom Brady havde noget med det at gøre, siger Aikman til en radiostation i Dallas.

Og det er bare tidligere spillere. Mange fans er på Twitter endnu mere offensive i deres anklager mod Brady og New England Patriots, der efter den såkaldte Spygate-sag i 2007 ikke just har ry for rent trav i enhver henseende.

Tom Brady siger, at han under kampen ikke bemærkede, at trykket i boldene var noget lavere end de 12,5 psi. Men som en klummeskribent noterer sig hos ESPN:

- Jimi Hendrix ville bemærke det, hvis han lige før en koncert fik en guitar, der ikke var hans mest brugte.

Jermaine Kearse i ekstase over sin scoring til 28-22 i overtime, som blev afgørende i en vanvittigt spændende NFC-finale. (Foto: AP) NFL Efter NFL-drama: Grædefærdig skurk undskylder

Bradys svar på anklagerne? Det kommer her:

- Det her er ikke ISIS. Ingen er døde. Vi kommer igennem det.

Fra flere steder lyder et krav om, at Brady udelukkes i Super Bowl, hvis det kan konstateres, at han har haft noget med sagen at gøre. New England Patriots møder de forsvarende mestre fra Seattle Seahawks i årets sidste og største kamp 1. februar i Phoenix i Arizona.

0 kommentarer
Vis kommentarer