Dansker lander kæmpe kontrakt

Steven Nielsen er den tredje dansker inden for få år i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL. Han har skrevet under med Jacksonville Jaguars

Steven Nielsen får fremover hjemmebane på Everbank Field i Jacksonville i Florida. Foto: Reinhold Matay/Ritzau Scanpix
Steven Nielsen får fremover hjemmebane på Everbank Field i Jacksonville i Florida. Foto: Reinhold Matay/Ritzau Scanpix
Følg NFL

Strømmen af danskere til NFL fortsætter.

Steven Nielsen blev natten til søndag den tredje dansker inden for de seneste år til at skrive kontrakt med et hold i verdens bedste liga for amerikansk fodbold.

Det skete, da den over to meter høje og 130 kilo tunge kæmpe natten til søndag satte sin underskrift på en aftale med Jacksonville Jaguars, kort efter at 7. runde i årets NFL-draft var overstået.

Det skriver det danske NFL-site Gul Klud.

Med ankomsten i drømmeland har Steven Nielsen taget et kæmpe skridt i karrieren, men det hårde arbejde er ikke færdigt.

Nu venter næste kapitel i den hidtil fornemme fortælling om knægten fra Dragør: Han skal forsøge at kæmpe sig på holdet.

Over for TV2 SPORT fortæller han, at strategien er at flytte sig i den rigtige retning dag for dag, men lige nu er er der i første omgang plads til at glæde sig.

- Jeg er selvfølgelig super stolt. Det føles surrealistisk, siger Steven Nielsen til TV 2 SPORT.

- Jeg var mega glad, da jeg fik opringningen fra Jaguars, og det tror jeg da også, de kunne høre i den anden ende af opkaldet.

Under draften håndplukker NFL-holdene de største talenter fra de amerikanske universiteter. Nielsen var tilmeldt, men blev ikke valgt. Til gengæld stod Jaguars klar med en kontrakt efterfølgende.

Nielsen går dermed i fodsporene på sine landsmænd Andreas Knappe og Hjalte Froholdt, der i henholdsvis 2017 og 2019 trådte ind i den hårdtslående liga.

Ligesom Knappe og Froholdt spiller Steven Nielsen også på den offensive linje, hvorfra han er med til at beskytte angrebets vigtigste spiller, quarterbacken, og skabe plads, når holdet forsøger at avancere via løb.

Steven Nielsen er 23 år og kommer oprindeligt fra Dragør.

Som 18-årig tog han til USA, hvor han gik på La Lumiere High School i delstaten Indiana. På grund af sit talent fik han tilbudt flere såkaldte scholarships fra forskellige universiteter.

Han endte med at vælge Eastern Michigan University, der ligger cirka tre timer i bil fra La Lumiere High School lidt udenfor storbyen Detroit i delstaten Michigan. Her har Nielsen spillet de sidste tre år.

Han er trods sin kontrakt med Jacksonville Jaguars ikke garanteret en plads på holdkortet, når sæsonen - efter planen - går i gang til september.

Sidste år blev Hjalte Froholdt den kun anden dansker gennem tiden, der blev valgt til NFL via draften, da New England Patriots tog ham.

Indtil da var kickeren Morten Andersen den eneste. Han kom ind i NFL i 1982 og spillede helt frem til 2007. Undervejs satte han flere flotte rekorder og gjorde det så godt, at han i 2017 blev indlemmet i Pro Football Hall of Fame som den kun anden kicker nogensinde.

Mens Hjalte Froholdt stadig er hos New England Patriots, så har Andreas Knappe i et stykke tid været uden hold. Silkeborgenseren har været forbi både Atlanta Falcons, Washington Redskins, Indianapolis Colts og Denver Broncos, men har aldrig været på banen i en betydende kamp.

Froholdt kom på grund af en skade aldrig på banen for Patriots i 2019-sæsonen.

NFL-eksperten Claus Elming jubler over Nielsens aftale og tager de helt store ord i brug. Læs historien her.

Hvis Kevin kan nå podiet ...

Millioner så med: Hun gjorde dem helt til grin

Her får han opkaldet til 250 mio. kroner

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+