Flere NFL-spillere suspenderet efter dopingkontrol

Stofmisbrug og brug af præstationsfremmende midler betyder, at tre spillere er blevet suspenderet i NFL

Randy Gregory er blandt de spillere, der er taget og suspenderet. (Foto: AP)
Randy Gregory er blandt de spillere, der er taget og suspenderet. (Foto: AP)

Knap er sæsonen i den nationale amerikanske fodboldliga, NFL, overstået, før en række spillere bliver straffet for at overtræde ligaens regler for indtagelse af forskellige stoffer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dallas Cowboys-linebacker Randy Gregory og Green Bay Packers' defensive tackle Mike Pennel er begge blevet suspenderet i de første fire kampe i 2016-sæsonen for at overtræde NFL's regler for "stofmisbrug".

Det fremgår ikke, hvilken form for misbrug de to spillere er blevet taget for.

Baltimore Ravens' tight end Nick Boyle skal sidde uden for i hele ti kampe for at overtræde reglerne for præstationsfremmende midler. Det er efter standarderne i amerikansk fodbold en hård straf, da en sæson i NFL kun består af 16 kampe i grundspillet.

Skandaler er ingen nyhed i NFL: O.J. Simpson var en af 1970'ernes største navne i NFL. Det er dog hans retssag og fængselsstraf eftertiden vil huske ham mest for. (Foto: AP) Sport og Spil Verdens værste liga: Hundehængning, afpresning og sexorgier

- Jeg tror ikke, han vidste, at han gjorde noget, han ikke måtte gøre, siger John Harbaugh, der er træner for Baltimore Ravens.

Det er anden gang, Boyle bliver taget for at overtræde reglerne for præstationsfremmende midler. I den netop overståede sæson missede han sit holds sidste fire kampe for en lignende overtrædelse.

NFL er ikke en del af det verdensomspændende dopingprogram i Det Internationale Dopingagentur, Wada. Det betyder, at NFL selv bestemmer, hvilke præparater der er lovlige. NFL bestemmer også selv, hvilken straf der følger med en overtrædelse.

Det har ofte medført kritik, at NFL ikke straffer overtrædelser af dopingreglementet hårdere.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen