I aften kan han blive udødelig: Sidste skridt mangler for Morten Andersen

- Gu' vil jeg da være nervøs, erkender den danske NFL-legende, der lørdag aften kan blive valgt ind i Hall of Fame

Lørdag aften kan karrieren endelig slutte for Morten Andersen.

Det er efterhånden syv et halvt år siden, han stoppede som kicker i NFL efter 25 år i verdens bedste footballliga.

Men lørdag aften kan der for alvor blive sat punktum, når han måske bliver valgt ind i Hall of Fame.

Selvom han for altid har skrevet sig ind i historiebøgerne som en af alle tiders største kickere, der i efterhånden en årrække har været ligaens mest scorende spiller nogensinde, så lægger han ikke skjul på, at det betyder pokkers meget at blive optaget blandt legenderne.

- Det er det sidste skridt. Man kan jo blive udødeliggjort som spiller. Man kan ende sammen med de andre oppe i Canton, Ohio (hvor Hall of Fame ligger rent fysisk, red.). Det er et resultat af de præstationer, man har været i stand til at levere. At man er historisk relevant. På den måde er det jo vigtigt.

En påmindelse
- Men det er også en påmindelse for mig om, at man ikke er gået den vej alene. At man har fået hjælp. Fra spillere, trænere, support staff, venner og familie, siger han og understreger, at en plads i Hall of Fame dermed også er en anerkendelse af den opbakning, træning og støtte, der har fulgt ham siden debuten i 1982.

- Det er en kulmination på en lang karriere. End Game, kommer det fra den 54-årige jyde.

- Hvad vil det betyde, hvis du ikke kommer ind?

- Der er 20 værdige kandidater, men der er maks. fem pladser. Hvis jeg ikke kommer ind, vil det jo betyde, at komiteen har vurderet, at andre har været mere værdige.

Sport og Spil Ligaen der rystede hele verden: Skandalernes holdeplads

- Så der er venteliste og kø. Så bliver man jo utålmodig. Vi har alle sammen stået i kø og blevet utålmodige. Det hjælper dog ikke. Køen bliver ikke kortere af den grund.

Vil være nervøs
- Jeg er tålmodig og glæder mig over at være kommet så langt. Det er bedre end alternativet - at man ikke kommer med.

- Men det svarer jo lidt til, at der skal vælges ny pave. Vi venter alle sammen på den hvide røg, siger han og slår en latter op.

- Vil du være nervøs?

- Ja, gu' vil jeg da være nervøs. Fordi det er jo enten eller. Procenterne er jo stadig rimelig gode. Det vil jeg være... Altså, det er folk som (Kurt, red.) Warner, (Orlando, red.) Pace, Tim Brown, Tony Dungy. Der er mange gode, siger han efter at have remset flere legender op.

Morten Andersen spillede størstedelen af sin karrieren for New Orleans Saints og Atlanta Falcons. Sidstnævne spillede han Super Bowl med i 1999 - dog uden at vinde. (Foto: AP)
Morten Andersen spillede størstedelen af sin karrieren for New Orleans Saints og Atlanta Falcons. Sidstnævne spillede han Super Bowl med i 1999 - dog uden at vinde. (Foto: AP)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer