Annonce:
Annonce:

Kæmpe-skandale ruller: Tvunget til strip og escort-opgaver

Cheerleaders fra Washington Redskins blev tvunget til at tage tøjet af foran sponsorer og agere partnere, da de skulle på natklub

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Annonce:
Følg NFL

Beskydningen mod det hæderkronede franchise Washington Redskins er voldsomt i disse dage, for New York Times har afsløret NFL-holdet i at behandle klubbens cheerleaders på værste vis.

Historien kredser især om en tur til Costa Rica, hvor kvinderne blandt andet blev tvunget til at smide kludene foran holdets sponsorer og senere tage med dem på natklub som deres partnere.

De første bange anelser hos kvinderne opstod, da deres pas blev indsamlet.

De 36 kvinder var i 2013 taget med til Costa Rica for at få taget billeder til den årlige cheerleader-kalender. Fotoseancen fandt sted på Occidental Grand Papagayo resort ved Culebra Bay i den vestlige del af landet, og der har flere fortalt, at de blev tvunget til at være topløse, selvom kalenderen ikke indeholder nøgenhed. Andre har forklaret, at de kun var iført bodypaint.

Ligaen der rystede hele verden: Skandalernes holdeplads

Annonce:

Det var ikke det største problem, fortæller kvinderne. Det var derimod, at en række sponsorer var inviteret til at overvære det hele.

En stor gruppe, hvoraf alle var mænd, havde fået lov til at se det hele på nærmeste hold.

- Ved en af mine veninders fotoshoot måtte vi stå som en barrikade rundt om hende, så de ikke kunne se hende, for hun var praktisk talt nøgen, siger en af kvinderne.

Fyret for letpåklædt billede: Få indblik i den dystre cheerleader-verden

På natklub med fremmede mænd
Efter en af de opslidende 14-timers dage blev ni af de 36 cheerleaders hevet til siden af den ansvarlige for heppekoret. De blev fortalt, at de ikke var helt færdige for i dag.

De havde en speciel opgave. Nogle af de mandlige sponsorer havde valgt dem som deres personlige date, og de skulle en tur på natklub.

Flere af dem græd, da de fik besked om at gå på værelset og gøre sig klar.

- De satte ikke en pistol for panden, men det var obligatorisk, at vi skulle gøre det. Vi blev ikke spurgt, vi blev beordret, siger en af kvinderne.

Annonce:

- Det er bare ikke i orden at sende cheerleaders ud med fremmede mænd, når nogle af dem simpelthen ikke vil af sted. Jeg tror ikke, at det vil ændre sig, før en kvinde bliver overfaldet eller voldtaget, siger en anden.

Anklager afvist
Kvinden, som står i spidsen for Redskins' cheerleader-program, hedder Stephanie Jojokian, og hun afviser alle anklager.

- Jeg tvang slet ikke nogen til at tage med. Jeg er som en mor for dem, og jeg passer på alle, ikke bare cheerleaderne, siger hun til mediet og afviser også, at kvinderne skulle være blevet håndplukket af sponsorer til den omtalte tur ud i nattelivet.

Holdet har udsendt en meddelelse, hvor de forsøger at rense deres navn.

- Redskins' cheerleader-program er blandt de bedste i NFL, når det kommer til deltagelse, professionalisme og opgaver ude i samfundet. Alle cheerleaders er beskyttet af deres kontrakt for at sikre et sikkert og konstruktivt miljø, lyder det.

Også NFL-organisationen nægter at have noget ansvar i sagen.

Annonce:

Turen varede cirka en uge, og der var ikke nogen betaling udover kost og logi. New York Times har igennem flere måneder dækket cheerleadernes forfærdelige forhold, hvor der ikke er meget mere end håndøre at få.

Det nye kuld af cheerleaders hos Redskins gør sig klar til den kommende sæson:

Kommentatorernes værste mareridt: Tevita Tuli'aki'ono Tuipulotu Mosese Va'hae Fehoko Faletau Vea

Football med bryster og hotpants: Vi var udnyttede sexobjekter

Karens far overfaldt rival: Hun var SÅ provokerende

Superliga-stjerne: Min bror forsvandt og blev fundet død

Dårligt nyt for dansk legende: Rekorden er i fare

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: