Karantæne og million-bøde til Super Bowl-vinderne

Super Bowl-vindererne New England Patriots skal af med en million dollar i bøde. Tom Brady straffes med fire spilledages karantæne

Tom Brady med sin yndige kæreste, Gisele Bündchen. (Foto: AP)
Tom Brady med sin yndige kæreste, Gisele Bündchen. (Foto: AP)
Følg NFL

New England Patriots og stjernequarterbacken Tom Brady slipper ikke ustraffet fra den såkaldte deflategate i amerikansk fodbold.

Patriots er blevet pålagt at betale en bøde på en million dollar, og Tom Brady får karantæne i de første fire kampe i den kommende NFL-sæson.

Derudover mister Patriots sin ret til at vælge en spiller i første runde af draften i 2016, og året efter må holdet sidde over i fjerde runde af draften, meddeler NFL.

Straffen kommer, efter at det i en undersøgelse kom frem, at det er "overvejende sandsynligt", at Patriots bevidst fjernede luft fra boldene i et opgør mod Indianapolis Colts i januar. Dermed skulle boldene blive lettere at håndtere.

I samme undersøgelse var konklusionen, at Tom Brady som minimum havde et "generelt kendskab" til de flade bolde.

Sponsorer står bag NFL-stjerne trods rapport om snyd

Patriots vandt den omtalte kamp 45-7 og røg dermed i Super Bowl-finalen, som holdet vandt mod Seattle Seahawks.

NFL-chef Roger Goodell siger i en meddelelse, at beslutningen om at sanktionere Patriots er sket efter "omfattende diskussioner" med mange forskellige personer.

NFL's superstjerne afviser kendskab til boldsnyd

- Vi lagde vægt på vigtigheden af at beskytte spillets integritet og den grundige, uafhængige rapport fra Ted Wells (advokat, der har undersøgt sagen for NFL, red.), hedder det i meddelelsen.

Tom Brady har hele tiden afvist, at han kendte noget til fidusen med de bløde bolde. Ifølge ESPN har Tom Brady tre dage til at appellere NFL's afgørelse.

Ifølge NFL har Patriots suspenderet sine ansatte John Jastremski og James McNally, der er blevet kædet sammen med skandalen.

Her tror Brady, han har tabt endnu en Super Bowl

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+