Karantæne ophævet: Nu vender skandaleramt verdensstjerne tilbage

Efter en turbulent sæsonpause skal Patriots og Tom Brady forsøge at løfte sig oven på 'Deflategate', når de i aften spiller den første kamp i NFL-sæsonen

Tom Brady har hele tiden nægtet sig skyldig i 'Deflategate'. Nu har han fået ophævet karantænen på fire spilledage, og er klar til sæsonpremieren i nat. (Foto: AP)
Tom Brady har hele tiden nægtet sig skyldig i 'Deflategate'. Nu har han fået ophævet karantænen på fire spilledage, og er klar til sæsonpremieren i nat. (Foto: AP)

Normalt skal en sæsonpause i NFL - som i al anden sport - bruges på at forberede sig til den kommende sæson. Det kan dreje sig om køb og salg af nye spillere, og det kan helt enkelt også bare dreje sig om at lade batterierne op efter mange hårde kampe.

For sidste års Super Bowl-vindere, New England Patriots, har det dog langt fra været en rolig sæsonpause.

Med en million-bøde til klubben, karantæne til stjernespilleren Tom Brady og et hak i holdets omdømme, har klubben brugt mange ressourcer på at forberede sig til den kommende NFL-sæson, der starter i nat.

Se også: Brady rasende over Deflategate-straf

Snød med lufttryk i bolde
Den såkaldte 'Deflategate' har nemlig lagt en skygge over klubben siden dens Super Bowl-sejr i februar 2015.

Efter deres AFC-finale - som er semifinalen i Super Bowl - mod Indianapolis Colts i januar, blev det afsløret, at klubben havde spillet med bolde, som havde et for lavt lufttryk. Det betød, at boldene var nemmere at kaste såvel som gribe og dermed overskred reglerne i NFL.

Den afsløring startede en større sag, der endte ud i en bøde til klubben på 1 million dollars, hvilket svarer til 6,6 millioner kroner. Derudover fik de også forbud mod at vælge en spiller i første 'draftrunde' næste år og fjerde 'draftrunde' i 2017.

Den straf har klubbens ledelse accepteret i et forsøg på at få lagt låg på episoden.

Se også: Brady under hårdt pres i NFL-skandale

Karantæne til vigtig quarterback
Helt lukket blev konflikten dog ikke. New England Patriots store stjerne, Tom Brady, blev nemlig idømt fire spilledages karantæne, fordi man vurderede, at han havde kendskab til klubbens påståede snyd med lufttrykket i boldene.

I modsætning til New England Patriots ville Tom Brady ikke acceptere straffen, og i september fik han ophævet karantænen af en amerikansk domstol.

Det forventes, at NFL vil anke dommen igen, men fordi de ikke søger om opsættende virkning, bliver karantænen ikke fastholdt frem til en eventuel afgørelse.

Derfor er Tom Brady klar til kamp, når New England Patriots i nat skyder NFL-sæsonen i gang mod Pittsburgh Steelers.

Se også: Sponsorer står bag NFL-stjerne trods rapport om snyd

Bookmakerne enige om favoritter
Kampen spilles klokken 02.30 dansk tid, og det bliver altså starten på 2015-sæsonen.

Og på trods af den turbulente sag mod New England Patriots, er de forsvarende mestre igen med i toppen af bookmakernes liste over favoritter til at gå hele vejen.

Mest ventet er det dog, at det bliver enten Green Bay Packers eller Seattle Seahawks, som stryger helt til tops.

Superbowl 2016 top 10 ifølge bookmakerne

1. Seattle Seahawks - odds 5,00

2. Green Bay Packers - odds 7,50

3. New England Patriots - odds 8,00

4. Indianapolis Colts - odds 10,00

5. Denver Broncos - odds 15,00

6. Dallas Cowboys - odds 17,00

7. Philadelphia Eagles - odds 17,00

8. Baltimore Ravens - odds 22,00

9. Pittsburgh Steelers - odds 25,00

10. Detroit Lions - odds 30,00

Kilde: Danske Spil

0 kommentarer
Vis kommentarer