Kvindelige journalister forment adgang til NFL-hold

Kontrollør afviste tre kvindelige journalister ved døren til Jacksonville Jaguars omklædningsrum, hvor deres mandlige kollegaer har adgang

Hjemmeholdet Colts slog Jaguars i søndagens opgør i Indiana. (Foto: AP)
Hjemmeholdet Colts slog Jaguars i søndagens opgør i Indiana. (Foto: AP)

En kontrollør stoppede tre kvindelige journalister på vej ind i omklædningsrummet hos Jacksonville Jaguars efter NFL-holdets nederlag til Indianapolis Colts, hvor pressen efter kampene har mulighed for at lave interview.

Først da kontrolløren havde fået flere mænd til at bekræfte, at det rent faktisk var okay at lade kvinder indenfor, slap de igennem, skriver nyhedsbureauet AP.

Kvinderne fik lov til at udføre deres arbejde, og repræsentanter for begge hold undskyldte mange gange.

Se også: Stjernespiller sikrer New Orleans første sejr i NFL

For at gøre ondt værre var de kvindelige reportere til kampen som del af en weekend, hvor AP satte fokus på mangfoldighed inden for sportsmedier.

- Jeg blev afvist fra omklædningsrummet af en gammel utidssvarende stodder, som ikke var sikker på, at kvinder var tilladt, for 'du ved, hvordan mænd kan være'.

- Gutten var kontrollør og tilsyneladende ikke klar over, at kvinder dækker sport. Jeg var tæt på at tabe besindelsen, skriver Graham Watson fra Yahoo Sports på Twitter.

- Jeg har dækket herresport over hele verden, og det krævede et besøg til Indianapolis, før jeg første gang mødte kønsdiskrimination, tilføjede hun.

I amerikansk sport er det stadig normalt med presse-adgang til omklædningsrum efter kampe.

Sådan var det også tidligere i eksempelvis Superligaen og med det danske landshold, men det er nu forbudt og spillerinterview foretages i de såkaldte mixed zones.

Og fra den sportslige front - her er søndagens touch downs i et klip:

Se også: Han giver Cristianos superagent økonomisk røvfuld

14 kommentarer
Vis kommentarer