Mistede sin hånd som fireårig: Nu nærmer han sig den største scene

Én hånd burde være for lidt til amerikansk fodbold, men Shaquem Griffin fortsætter med at modbevise alt og alle og tordner mod NFL

Når 22-årige Shaquem Griffin deler noget med sine 69.000 følgere på Twitter afsluttes ordene altid med #AgainstAllOdds. Og det kunne vel ikke være mere præcist, for Griffins præstationer er i dén grad mod alle odds.

Som fire-årig fik han amputeret sin venstre hånd på grund af komplikationer helt tilbage fra fødslen, hvor han og tvillingebroderen Shaquill kom til verden. Alligevel har han jagtet en karriere som professionel i amerikansk fodbold, og nu nærmer han sig for alvor øverste hylde: NFL.

36 meter på fire sekunder
Shaquem Griffin imponerede således endnu en gang under det såkaldte NFL Scouting Combine, hvor college-spillere har mulighed for at vise sig frem for NFL-holdene for at sikre sig en lukrativ kontrakt.

Først præsterede han at løfte 102 kilo i bænkpres 20 gange med en protese på venstre hånd, inden han spurtede de obligatoriske 40 yards på 4,38 sekunder. Den hurtigste tid af en linebacker siden 2003.

Med imponerende præstationer for college-holdet UCF Knights in mente er der dermed gode chancer for, at et eller flere hold vil forsøge at kapre Shaquem Griffin, hvis bror allerede tørner ud i NFL for Seattle Seahawks.

En usandsynlig vej
Til trods for at have gået ubesejret gennem sæsonen for college-holdet fik Griffin først en plads ved Scouting Combine sidst i januar efter at have imponeret i en all star-kamp for netop collegehold.

Og hans vej mod stjernerne i amerikansk fodbold har da også været plaget af store forhindringer, fordi mange på forhånd har stemplet ham som uegnet på grund af den manglende hånd.

Selv om kritikerne er begyndt at blive mindre bombastiske med dommedagsprofetierne om Griffins karriere, så er der fortsat skepsis.

– Han vil skulle kæmpe med at komme fri fra blokeringer og med at fuldføre tacklinger. Han vil også have et problem med at stoppe bolden i luften. Jeg tror absolut han bliver draftet, men han kommer ikke til at spille fra start, lød det fra Jon Ledyard fra scoutingfirmaet NDT Scouting, da norske NRK lavede et større portræt af Shaquem Griffin.

Kritikken preller dog af. Akkurat som den altid har gjort på den 22-årig linebacker.

– Det er viljen til at modbevise dem, som har tvivlet på mig (der holder mig kørende, red.) Jeg er vokset op med hård hud, og hver gang jeg har fået at vide, at der er noget, jeg ikke kan, så har det bare hjulpet mig til at gøre det. Det er sådan, jeg fungerer, lyder det fra Griffin i samme portræt.

Om Shaquem Griffin bliver den første handicappede spiller i NFL bliver vi klogere på, når der draftes til NFL-holdene i april.

Du kan se Griffin i aktion under NFL Scouting Combine i tv-klippet øverst i artiklen.

Chok i badminton-verdenen: 35-årig All England-mester død

De smiler hos Haas: Helt skidt ser det ikke ud ...

Superstjernes totale mareridt: Slås for børnene og risikerer fængsel

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.