NFL i globalt erobringstogt

NFL-ligaen vil spille flere kampe i London og skabe et hold i Englands hovedstad. Også Tyskland, Kina og Brasilien er på vej

NFL-fans i aktion. Nu kan det blive et globalt fænomen. (Foto: AP)
NFL-fans i aktion. Nu kan det blive et globalt fænomen. (Foto: AP)

Amerikansk fodbold, og i særdeleshed den professionelle NFL-liga, er blevet et stort fænomen i Europa.

NFL har allerede spillet kampe i London. Nu skal der flere til, og samtidig vil ligaen udvide til Tyskland, Mexico og på længere sigt Kina.

Det oplyser NFL på ligaens egen hjemmeside sent torsdag aften.

Se også: NFL-stjerne erkender voldtægter: Står til lang fængselsdom

Ifølge Mark Waller, som er NFLs direktør for internationale opgaver, ville NFL have afholdt fire ligakampe i London til efteråret, hvis ikke England skulle være vært for VM i rugby.

London får tre NFL-kampe i begyndelsen af sæsonen og de er alle udsolgt. 40.000 tilskuere har købt billet til alle tre kampe, og det fortæller NFL-organisationen, at den kan regne med en fast fan-base, som vil købe sæsonkort, hvis man lægger et NFL-hold i London permanent.

Det vil sandsynligvis komme i 2022.

Se også: NFL-legende tager endnu en sæson i Denver

- Vi skal nu finde ud af, hvor vi vil udvide. Hvordan kommer vi videre i Mexico, Canada og Kina. Jeg tror, at vi har konkluderet, at Brasilien og Tyskland er vores næste markeder, siger Mark Waller.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, sigter NFL efter at arrangere grundspilskampe i Tyskland i 2017. Det skulle først og fremmest være i Frankfurt eller Düsseldorf, men Berlin og München er også nævnt som mulige lokationer.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere