NFL-ikon beskylder Patriots for snyd

Deflate-gate: 11 af de 12 bolde, der blev brugt i AFC-finalen mellem New England Patriots og Indianapolis Colts var ikke pumpet ordentligt

New England Patriots skal spille Super Bowl mod Seattle Seahawks 1. februar, også selvom de skulle have lukket luft ud af boldene i conference-finalen. (Foto: AP)
New England Patriots skal spille Super Bowl mod Seattle Seahawks 1. februar, også selvom de skulle have lukket luft ud af boldene i conference-finalen. (Foto: AP)

Jerry Rice er tilsyneladende ikke i tvivl.

New England Patriots snød helt bevidst ved at lukke luft ud af bolden, da de søndag gennempryglede Indianapolis Colts med 45-7-lussing i Conference-finalen og kvalificerede sig til Super Bowl.

Der var helt gennemgående ikke nok luft i boldene i søndagens kamp. 11 ud af de 12 brugte bolde viste sig at have et lavere tryk, end reglerne foreskriver, oplyste NFL tirsdag, efter at en undersøgelse af mistanken var blevet igangsat.

NFL vil nu undersøge, om der er blevet lukket luft ud af boldene undervejs i kampen, eller om boldene på forhånd var dårligt pumpede. Er det sidste tilfældet, er det organisationens egen fejl, idet boldene tjekkes og godkendes af en dommer før hver eneste NFL-kamp. Ifølge organisationen kan en afgørelse ventes inden for to til tre dage.

Tom Brady og New England Patriots undersøges nu for at have lukket luft ud af boldene i storsejren over Indianapolis Colts i AFC-finalen. (Foto: AP/Charles Krupa) NFL NFL-skandale under opsejling

Ifølge ESPN skal NFL være 'skuffet', 'vred' og 'frustreret' over 'Deflate-gate', som sagen er blevet døbt i amerikanske medier. Den kan ende med bødestraf eller et mistet draft-pick for Patriots, men Super Bowl-billetten forventer ingen, at Tom Brady og company mister.

Det er nøje specificeret, hvor højt trykket i en NFL-bold skal være, og hvor meget, den skal veje. Ved at lukke luft ud af bolden vil den opføre sig anderledes, både når den håndteres og kastes.

Jermaine Kearse i ekstase over sin scoring til 28-22 i overtime, som blev afgørende i en vanvittigt spændende NFC-finale. (Foto: AP) NFL Efter NFL-drama: Grædefærdig skurk undskylder

New England Patriots har tidligere været i ligaens søgelys for suspekte metoder. I 2007 fik træner Bill Belichick således en bøde på 500.000 dollars i den såkaldte 'Spy-gate', hvor en af hans assistenter optog et andet holds træner på bånd for at mundaflæse hans signaler til spillerne.

Flere af Patriots' spillere har været ude og gøre grin med sagen, blandt andre holdets stjernespiller Rob Gronkowski, der på Twitter gør sig morsom over, at boldene nok var flade, fordi de var blevet tyret i jorden nogle gange under kampen ...

0 kommentarer
Vis kommentarer