NFL-skandale under opsejling

NFL undersøger New England Patriots, efter at holdet muligvis har fiflet med boldene i AFC-finalen

Tom Brady og New England Patriots undersøges nu for at have lukket luft ud af boldene i storsejren over Indianapolis Colts i AFC-finalen. (Foto: AP/Charles Krupa)
Tom Brady og New England Patriots undersøges nu for at have lukket luft ud af boldene i storsejren over Indianapolis Colts i AFC-finalen. (Foto: AP/Charles Krupa)

Knap to uger inden Super Bowl er den amerikanske football-liga NFL måske ramt af en gigantisk skandale.

For netop nu undersøger NFL, om New England Patriots i deres knusende 45-7-sejr i AFC-finalen over Indianapolis Colts brugte bolde, der ikke var pumpet ordentligt. Det skriver NFL på sin egen hjemmeside.

Michael Signora, der er en talsmand for NFL, har fortalt, at organisationen er blevet opmærksom på, at der omtrent midtvejs i kampen blev taget en bold ud af banen, og den kom aldrig mere i spil.

Du kan se højdepunkter fra kampen herunder:

Selv om dårligt pumpede bolde kan lyde som en mindre detalje - og at New England Patriots formentlig ikke har kunnet få en afgørende fordel ud af det - så er det en sag, der bliver set meget alvorligt på af NFL.

I 2012 blev et college-hold fra University of Southern California, der spiller i den bedste college-række, straffet for en lignende forseelse - dengang blev holdets manager straffet med en bøde.

Hvor alvorligt New England Patriots vil blive straffet denne gang, hvis de bliver fundet skyldige, har NFL intet officielt meldt ud om. Men der spekuleres i bøder og et mistet draft-pick til den kommende draft.

Det var den samme straf, holdet fik tilbage i 2007, da de havde videofilmet New York Jets' defensive træner for at aflure ham hans dessiner fra sidelinjen - den såkaldte 'Spygate'

Jermaine Kearse i ekstase over sin scoring til 28-22 i overtime, som blev afgørende i en vanvittigt spændende NFC-finale. (Foto: AP) NFL Efter NFL-drama: Grædefærdig skurk undskylder

Det synes dog umuligt, at Tom Brady og co. mister deres Super Bowl-plads på grund af 'Deflategate', og stjerne-quarterbacken har da også kun hovedrysten og et skævt smil til overs for sagen.

- Jeg troede, at jeg havde hørt alt. Det der er den mindste af mine bekymringer. Jeg har ikke engang lyst til at kommentere den slags sager, sagde den 37-årige superstjerne.

Han og New England Patriots skal søndag 1. februar forsøge at vinde deres fjerde Super Bowl. Her er modstanderen Seattle Seahawks.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer