NFL-spiller vil have lov til at bruge cannabis

Runningbacken Mike James kæmper i øjeblikket sag mod NFL, om at få lov til at bruge cannabis som middel mod kroniske smerter. Det er første gang, at en NFL-spiller åbent indrømmer brug af cannabis

Foto: imago sport/ALL OVER PRESS
Foto: imago sport/ALL OVER PRESS

Den 27-årige runningback Mike James har, som den første, indsendt en officiel anmodning til NFL om at få lov til at bruge cannabis til at lindre sine kroniske smerter. 

Det skriver BBC.

Anmodningen blev oprindeligt afvist i maj, fordi Mike James ikke entydigt kunne bevise, at han led af kroniske smerter, men dialogen kører fortsat mellem NFL og James, som håber på en varig løsning. 

- Jeg løb en stor risiko ved at indgive anmodningen og jeg har måske ofret min karriere ved at gøre det, men jeg kunne ikke løbe fra det mere. Jeg er i en situation, hvor jeg kan gøre noget, der kan give mig livet tilbage og samtidig hjælpe de andre spillere i ligaen, siger han til BBC Sport.

Ankelskade startede afhængighed
Mike James, der i øjeblikket står uden kontrakt, har været plaget af skader i store dele af karrieren, men han har også været plaget af en afhængighed af smertestillende medicin.

James' problemer med afhængighed startede allerede i hans første professionelle sæson, hvor skulle opereres for en brækket ankel.

- I starten tog jeg den anbefalede dosis, men jeg begyndte at trappe op, da jeg fandt ud af, hvordan jeg kunne skaffe flere piller, siger James, der desuden forklarer, at hans krop begyndte at tage alvorlig skade i denne periode.

- Jeg var en del af en kultur, der drejede sig om, at blive på banen uanset hvad, men jeg begyndte at skade mit liv udenfor amerikansk fodbold, siger han.

Udbredt misbrug af medicin i NFL
Ifølge en undersøgelse fra Washington University har 52 procent af de pensionerede NFL-spillere brugt smertestillende medicin i deres karriere, og mere en 70 procent har tilmed haft et misbrug af samme.

- Jeg forstod aldrig rigtig, hvor skadeligt misbrug kunne være. Jeg så min far kæmpe med det hele mit liv, og jeg troede det var et valg, lige indtil jeg selv gik igennem det, siger Mike James, der ser cannabis som løsningen på sine udfordringer.

- Afhængighed er slemt, og det skal ikke undervurderes, men cannabis har givet mig et alternativ, siger han.

Konen anbefalede cannabis
Det var Mike James' kone, der opfordrede ham til at erstatte den smertestillende medicin med cannabis, imens han fortsat spillede i NFL. Cannabis er lovligt til medicinsk brug i James' hjemstat, Florida.

Han begyndte hurtigt at føle de positive effekter ved cannabis, og i dag er det blevet en fast integreret del af hans liv.

- Når jeg tager pauser fra cannabis, kan jeg ikke meditere. Jeg får problemer med min vægt, spasmer, rygsmerter, ledsmerter, og jeg kan ikke træne, siger han.

Ikke overraskende er Mike James ved to lejligheder blevet testet positiv for cannabis af NFL's anti-doping-afdeling.

Cannabis er forbudt ifølge NFL's regler, der foreskriver at alle spillere bliver testet én gang om året. Det sker inden sæsonen mellem den 20. april og den 9. august

Landsholdsprofil: - Usikkert om fremtiden er i FCK

Colombiansk fodboldspiller skuddræbt

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.