NFL-stjernes mareridt: Forliste og svømmede 16 timer blandt hajer

Den tidligere amerikanske fodboldspiller Rob Konrad faldt i vandet på en fisketur ud for Miami. Men han overlevede i 16 timer blandt brandmænd og hajer 

Det kræver sin mand at svømme i land efter 16 timer på havet. Især når man bliver ramt af brandmænd og svømmer rundt blandt hajer som den tidligere NFL-profil Rob Konrad gjorde ud for Miami. (Foto: AP/Lynne Sladky)
Det kræver sin mand at svømme i land efter 16 timer på havet. Især når man bliver ramt af brandmænd og svømmer rundt blandt hajer som den tidligere NFL-profil Rob Konrad gjorde ud for Miami. (Foto: AP/Lynne Sladky)

Nogle historier er så utrolige, at de filmatiseres. Sådan en fortælling kan den tidligere amerikanske fodboldspiller fra Miami Dolphins Rob Konrad med garanti sælge til en gal filmmand en gang.

Konrad har oplevet et ægte drama, der indeholder flere skarptandet hajer end nuttede delfiner. For han har overlevede for få dage siden en vanvittig, men ufrivillig svømmetur på 16 timer, efter han med sine sidste krampetrækninger kæmpede sig i land. Det skriver svenske Aftonbladet.

NFL Broncos fyrer træneren efter skuffende playoff-exit

Den tidligere NFL-spiller faldt for få dage siden ud af sin fiskebåd i vandet ud for kysten ved Miami. 38-årige Konrads båd var på autopilot og 'stak' derfor af fra ham med redningsvest og telefon ombord, mens han lå og plaskede rundt i vandet.

Derfra var der kun én ting at gøre: svømme i land. Problemet var bare, at der var stærke strømme i det kolde aftenvand. Og, nå ja, selvfølgelig havets uhyggelige dyr.

- Jeg er glad for at være her. Jeg burde ikke være her, sagde Konrad ifølge Aftonbladet, da han stillede op til et pressemøde, hvor han udmattet måtte hjælpes hen til sin stol, fordi den 43 kilometer lange svømmetur havde tappet ham for energi.

NFL TV: NFL-stjerne skuffede fælt i afgørende opgør

Flere gange under pressemødet kurrede tårerne ned ad kinderne på Konrad, som kunne berette om en farefuld svømmetur.

 - Jeg troede ikke, jeg ville blive fundet. Flere brandmænd brændte mig, og hajer cirklede rundt om mig. Efter et stykke tid tænkte jeg: Jeg vil ikke dø i nat. Jeg svømmer i land, sagde Konrad.

For at det ikke skulle være nok, passerede en fiskerbåd på et tidspunkt Konrad små 50 meter fra ham. Og en redningshelikopter fløj henover ham midt om natten, men altså uden at få øje på ham.

Han fik de seks point, men Adam Lane jr. måtte også lige skifte bukserne. NFL TV: Skider i bukserne og scorer touchdown

Iført T-shirt kæmpede Konrad sig i land ved Palm Beach efter at have vekslet mellem ryg- og brystsvømning i løbet af sine 16 timer i vandet. 

- Jeg kunne knap nok gå til at begynde med. Jeg måtte finde en tunnel at varme mig i, fordi jeg rystede så meget, sagde han.

Efterfølgende ringede han klokken halv fem om morgenen på til et hus ved havnefronten, hvor han kom indenfor, inden han senere blev genforenet med sin kone og to døtre.

Golden Tate over for J.J. Wilcox i nattens kamp. (Foto: AP) NFL TV: Stærk slutspurt redder Cowboys

Den kvindelige, amerikanske langdistancesvømmer Diana Nyad har et bud på, hvorfor Konrad overlevede den utrolige svømmetur.

- Jeg er sikker på, at hans baggrund som en atlet med hårdhed og kendskab til smerte kan have reddet ham, sagde hun ifølge nyhedsbureauet AP.

Hun bakkes op af Konrads tidligere træner fra Miami Dolphins-tiden, som lovpriser den forhenværende fullback mentale evner.

- Du spiller ikke i NFL i seks år uden at have stor mental styrke, siger Jim O'Leary ifølge Boston Herald.

Hvad Konrads båd angår? Ja, så blev den såmænd- ironisk nok - fundet i Bahamas i det, der kaldes 'Deadman's Reef (Død mands rev, red.).

0 kommentarer
Vis kommentarer