Offentliggjorde frækt billede: Så brød helvede løs

Den amerikanske cheerleader Bailey Davis er blevet fyret i NFL-klubben New Orleans Saints efter at have uploadet et letpåklædt billede på Instagram. Det strider blandt andet imod klubbens interne regler

Bailey Davis er ikke længere cheerleader for New Orleans Saints, efter at hun lagde et letpåklædt billede op på sin Instagram-profil. Foto: SEAN GARDNER/Getty Images
Bailey Davis er ikke længere cheerleader for New Orleans Saints, efter at hun lagde et letpåklædt billede op på sin Instagram-profil. Foto: SEAN GARDNER/Getty Images
Følg NFL

Et letpåklædt billede har skabt store overskrifter i USA den seneste tid.

Den nu tidligere cheerleader for NFL-holdet New Orleans Saints Bailey Davis er blevet fyret fire dage efter at have lagt et billede op i undertøj på Instagram tilbage i januar måned.

Ifølge New Orleans Saints' egne regler må man ikke offentliggøre billeder af sig selv, hvor man er i undertøj, letpåklædt eller halvnøgen.

Davis beskylder holdet for at være diskriminerende.

- Jeg gør dette for ikke at føle mig presset eller ubetydelig, siger Davis til New York Times.

Derudover er Davis anklaget for at have deltaget i en fest med spillerne på holdet, som også er et brud på NFL-holdets regler. Dette afviser hun dog.

Nedenstående billede fra hendes Instagram-profil var angiveligt grunden til, at hun blev fyret i NFL-klubben.

Må ikke være i samme rum som spillere
Ifølge Davis er det strengt forbudt at kontakte spillerne på nogen måde eksempelvis via sociale medier. Derudover er det også forbudt for cheerleaderne at være på samme sted som NFL-spillerne.

Hvis dette sker ved et tilfælde, er det faktisk påkrævet, at den pågældende cheerleader skal forlade stedet omgående. Reglerne påpeger dog ikke, at spillerne skal holde sig væk fra cheerleaderne.

Det mener Davis ligeledes er diskriminerende, og det bakkes op af advokat Davis Sara Blackwell.

- Hvis cheerleaders ikke kan kontakte spillere, så skal spillere heller ikke kunne kontakte cheerleadere. Denne stereotyp af kvinder, som må skjule sig for deres egen beskyttelse, er ikke tilladt i USA og heller ikke på arbejdspladsen, siger Davis Sara Blackwell ifølge New York Times.

'Ikke udsat for forskelsbehandling'
Advokaten for New Orleans Saints Leslie Lanusse afviser dog anklagerne om, at Davis er et offer for kønsdiskrimination.

'Vi kan sige nu, at Bailey Davis ikke har været udsat for forskelsbehandling på grund af sit køn', skriver Leslie Lanusse blandt andet i en mail til New York Times.

Bailey Davis gjorde ellers sin Instagram-profil privat, så ikke alle kunne se hendes billede, som hun uploadede i januar.

Klubben erhvervede sig dog en kopi af billedet, og her påpegede klubben, at selvom det var en privat profil, så var det stadig i strid mod reglerne i klubben. På det tidspunkt var hun allerede under anklage for at have festet med New Orleans Saints-holdet.

Her var en af lederne hurtigt ude med en kommentar til hendes billede.

- Vældig dårlig dømmekraft er at publicere et billede, efter vores samtale om rygterne der florerer om dig, skulle en af lederne have skrevet til hende.

Davis' store håb er at få ændret reglerne, så kvindelige atleter kan få bedre rettigheder, selvom hun næppe får sit job igen.

- Jeg gør dette, så kvindelige atleter kan gøre, hvad de elsker og føle sig beskyttede og bemyndigede og ikke føle sig uvæsentlige, siger Bailey Davis.

Football med bryster og hotpants: Vi var udnyttede sexobjekter

Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+