Pinligt! Dansker i Hall of Fame - så laver de kæmpe fejl

Det var rørende, da Morten Andersen fik den gyldne jakke og kom i hall of fame, men NFL lavede en kæmpe brøler

Morten Andersen får den gyldne jakke. Foto: AP
Morten Andersen får den gyldne jakke. Foto: AP

Natten til mandag skrev Peyton Manning sig ind som historiens største, mener Jimmy Bøjgaard (Foto: AP) Sport og Spil Superstjernen Manning: Startede som bolddreng for dansk kicker

Morten Andersen modtog natten til lørdag den gyldne jakke, der beviser, at han er indlemmet i NFLs Hall of fame. En kæmpe præstation af den 56-årige dansker fra Struer.

Hall of fame fik syv nye medlemmer, og i den storslåede præsentation af danskeren lød følgende.

- Han er kun den anden kicker i NFL til at komme i Hall of Fame, men det er kun en af detaljerne, der gør hans karriere unik. Andersen spillede imponerende 25 sæsoner, men han havde måske slet ikke spillet amerikansk fodbold overhovedet, hvis han ikke havde fået chancen som udvekslingsstudent, lød det ganske korrekt, men så leverede NFL en særdeles pinlig fejl.

Du kan se den pinlige fejl i tv-klippet i bunden af artiklen

En stolt Morten Andersen. Foto: AP
En stolt Morten Andersen. Foto: AP
 

Storskærmen viste nemlig et holdfoto af det norske fodboldlandshold og zoomede ind på Rosenborg-legenden Roar Strand, som man påstod var danske Morten Andersen. I mens fortsatte rosen til Morten Andersen.

- Fodboldspilleren fra Danmark sparkede første gang til en amerikansk fodbold i highschool, og et år senere sparkede han for Michigan State. Saints draftede ham i 1982, og han blev holdets alltime-topscorer. Han blev nomineret til seks probowls for The Saints og var en af holdets største spillere over 13 sæsoner, lød det korrekt.

Danskeren kom efter de mange år i New Orleans Saints til Atlanta Falcons, hvor han kom i Super Bowl og fik endnu en tur i probowl. Siden sparkede han for New York Giants, Kansas City Chiefs, Minnesota Vikings og igen Atlanta Falcons, hvor han stoppede karrieren i 2007 som den mest scorende spiller nogensinde i ligaen.

Morten Andersen fik overrakt Hall of fame-jakken af sin søn Sebastian Andersen, der var med på scenen i det store show. Den danske kicker gik rundt og modtog salens hyldest, mens han bukkede løs, men han må have undret sig noget over NFLs fotobrøler i præsentationsvideoen.

Søndag er der yderligere en ceremoni for de syv nye i hall of fame.

De syv nye i hall of fame. Foto: AP
De syv nye i hall of fame. Foto: AP
 

Se Morten Andersen komme i hall of fame her - det pinlige sker efter cirka 40 sekunder:

Se også: Efter historisk draft: Så lang er danskers vej til NFL

50 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere