Sendte spiller på hospital: Hård straf efter uhyggelig tackling

Efter gentagne advarsler om for hårdt spil har NFL suspenderet Cincinnatis Vontaze Burfict i tre kampe i 2016

Følg NFL

Disciplinærkomiteen i National Football League, NFL, har tirsdag uddelt en særdeles hård straf til Cincinnati Bengals' linebacker Vontaze Burfict, der flere gange i denne sæson har fået påtaler og bøder for sit hårde spil.

Denne gang er det Burficts omdiskuterede tackling lørdag mod en af NFL's største stjerner, Pittsburghs wide receiver Antonio Brown, der har medført en straf på tre spilledages suspendering.

Da Cincinnati allerede er røget ud af slutspillet i NFL, vil suspenderingen træde i kraft fra næste sæson.

Burficts hårde tackling fandt sted i sidste minut af kampen mellem Cincinnati og Pittsburgh lørdag nat. Brown havde netop grebet en bold og havde blikket rettet væk fra Burfict, der tacklede ham i hovedet.

Brown udgik efterfølgende med en hjernerystelse og er stærkt tvivlsom til weekendens divisional playoff mod Denver Broncos. Pittsburgh Steelers slog Cincinnati Bengals 18-16.

Se den hensynsløse tackling i videoen øverst i artiklen

Ifølge disciplinærkomiteen i NFL er Burfict blevet straffet for "unødvendig hårdt at benytte sin skulder til kraftfuld kontakt mod hoved- og nakkeområdet på en forsvarsløs spiller".

Det fremgår af en meddelelse natten til tirsdag dansk tid.

NFL har tidligere været kritiseret i højlydte vendinger for deres manglende tiltag mod hovedskader hos spillerne i ligaen. Kritikerne mener, at NFL gør alt for lidt for at beskytte deres spillere.

I april satte NFL syv milliarder kroner af til skadeserstatninger til spillere, som får varige mén efter hovedskader i de næste 65 år.

Det blev udgangen på et forlig mellem NFL-organisationen og omkring 5.000 tidligere NFL-spillere, der havde lagt sag an.

Amerikansk fodbold er USA's mest populære sportsgren, og NFL genererer indtægter for omkring 70 milliarder kroner hvert eneste år.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind