Stjernen afslører: 'Dopet i alle kampe i hele min karriere'

Han var ligaens bedste, men har været påvirket af stoffer og alkohol i alle sine kampe i NFL

Josh Gordon var NFLs bedste til at gribe bolde, men han var samtidig på druk og stoffer. Nu er han klar til en ny start. Foto: All Over
Josh Gordon var NFLs bedste til at gribe bolde, men han var samtidig på druk og stoffer. Nu er han klar til en ny start. Foto: All Over

Se også: Dansk Folkeparti raser over Ståle: 'Han fordærver vores land'

Han kom ind i NFL i 2012-sæsonen, og allerede året efter greb han bolde for 1646 yards og vandt ligaen i flest 'receiving yards' og blev valgt til pro-bowl.

Siden er det gået ned ad bakke for Cleveland Browns' wide-receiver Josh Gordon, der flere gange har fået karantæne for at overtræde ligaens regler for forbudte stoffer i blodet, men nu er klar til at spille sin første kamp siden december 2014.

Først er det dog tid til at gøre status over den hidtidige karriere for den nu 26-årige spiller. I et interview med magasinet GQ bliver han spurgt i, hvor mange kampe, han har haft stoffer i blodet.

- Alle kampe. Formentlig hver eneste kamp i hele min karriere, lyder det ærligt fra Gordon, der understreger, at det også gælder hans kampe i college-football.

- Når vi var på holdets hotel, så måtte vi spillere gerne tage hjem og få, hvad vi behøvede, og så tage til kamp. Så jeg forlod hotellet tidligt om morgenen, tog hjem, spiste morgenmad, havde mit lille ritual med hash, noget alkohol og så af sted til kampen. Og så har jeg festet efter hver eneste kamp, om vi vandt eller tabte, siger Gordon.

Josh Gordon har her festet med rapperen Chris Brown og NFL-kollegaen Johnny Manziel. Fotos: All Over

Se også: Pinligt! Dansker i Hall of Fame - så laver de kæmpe fejl

I 2013 fik han to kampes karantæne for at overtræde NFL-reglerne for forbudte stoffer, i 2014 blev det til 10 kampes karantæne, mens det i 2015 var han sæsonen, han blev spærret. I 2016 kom han så tilbage efter fire kampes karantæne, men så kom en faderskabssag, og Gordon valgte at gå i behandling for sit misbrug.

Men det kunne være blevet til endnu flere karantæne-dage, hvis ikke Gordon havde haft sine tricks til at undgå doping-kontrollen.

- Jeg havde et ritual før hver kamp. Hvis jeg allerede var blevet doping-testet den uge eller dagen før kampen, så vidste jeg, at jeg havde noget tid, siger Gordon.

- Selv før jeg blev testet for alkohol kunne jeg finde på at tage den største bong rip, jeg kunne. Og så prøvede jeg at skjule al duften fra mit tøj. Vi var en flok fyre, der røg hash før kampen, men vi talte ikke om det, siger Gordon, der fortæller, at han også drak Grand Marnier og whisky for at varme sit system op.

- Det var for at få motoren til at køre. Det var det, jeg gjorde før kampe, siger Gordon.

Josh Gordon i aktion i NFL. Foto: All Over
Josh Gordon i aktion i NFL. Foto: All Over

Se også: Bang! Her bliver uskyldig ramt af 149 kilo NFL-ondskab

Se også: Kommentator fatter det ikke: Her afbryder fans topkamp med dildo

NFL-stjernen kunne dog alligevel ikke helt regne ud, hvornår han blev testet, og derfor løb han ofte ind i nye karantæner.

Og selv i sæsonen, hvor han flere kampe i træk greb for mere end 200 yards var han påvirket af stoffer og alkohol, som han startede med allerede i 7. klasse.

Nu har Josh Gordon dog gennemgået et behandlingsforløb og er klar til at give NFL-karrieren en ny chance.

- De andre gange, jeg har prøvet at stoppe, der har det været af forkerte årsager. Det har været et pr-trick, og jeg har gjort det for andres skyld. Nu har jeg gjort det for at redde min karriere og mit job. Jeg gør det for mig selv, og jeg har motivationen ved også at have en datter, siger Gordon.

Josh Gordons har fået lov at genindtræde i NFL i spillerunde 13 i denne sæson, og det betyder, at han potentielt set kan gøre comeback søndag 3. december i udekampen mod Los Angeles Chargers.

Se også: TV-vært i brutalt styrt: Har fået 11 brud og en punkteret lunge

Se også: Første fodboldbøsse i 23 år: Nu er han færdig

 

30 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere