Storhold sat til salg efter sexchikane-anklager

NFL-holdet Carolina Panthers er nu officielt sat til salg efter chikane-anklagerne er væltet frem mod holdejer Jerry Richardson

Carolina Panthers' NFL-sæson sluttede natten til mandag dansk tid, da quarterback Cam Newton ikke lykkedes med at fuldbyrde holdets comeback mod rivalerne New Orleans Saints i playoffs.

31-26 nederlaget i Wildcard Weekend blev således også sidste kamp for holdets mangeårige ejer, Jerry Richardson. Ikke bare i sæsonen - men for altid, eftersom den 81-årige fastfood-magnat har sat sit franchise til salg.

Beslutningen blev allerede truffet i december i kølvandet på en række beskyldninger om sexchikane mod den 81-årige ejer og grundlægger af Carolina Panthers. Men da Carolina Panthers røg ud af sæsonens slutspil, gjorde Jerry Richardson alvor af sine ord.

Voldsomme beskyldninger
Sagens tog sin begyndelse, da flere medarbejdere hos Carolina Panthers stod frem i en artikel i det amerikanske sportsmagasin Sports Illustrated og fortalte, at Jerry Richardson har rettet seksuelle kommentarer mod dem.

Blandt andet fortalte kvinderne, at Jerry Richardson om fredagen, når det var såkaldt 'jeans day' (hvor medarbejderne i organisationen skulle være iført jeans, red.), så skulle den aldrende ejer have spankuleret rundt på kontorerne og kommenteret kvindernes bagdele.

Derudover lyder anklagerne blandt andet på, at Richardson skulle have givet flere kvindelige ansatte upassende rygmassager og inviteret flere ud til frokost. Når kvinderne så satte sig ind i Richardsons bil, skulle han have insisteret på at spænde deres sikkerhedsseler og derved bevidst røre ved kvindernes bryster.

- Man blev så forbandet sur. Og man var samtidig bange og tvivlende over for sig selv. Jeg hørte fra alle, at det var sejt, at jeg arbejdede i NFL, og jeg ville jo ikke miste mit job, fortæller en af de ansatte, der nu er stået frem.

Milliarder værd
Jerry Richardson skulle også mindst én gang have kommet med racistiske bemærkninger mod en sort talentspejder i Panthers-staben. Jerry Richardson har ikke meldt officielt ud, at de mange anklager om chikane er årsagen til salget af NFL-holdet.

Mangemilliardæren købte Carolina Panthers-franchiset i 1993 for 206 millioner dollars. Holdet vurderes i dag til 2,3 milliarder dollars ifølge Forbes.

Panthers nåede i Super Bowl to gange i Jerry Richardsons tid - senest i 2016, da man tabte til Denver Broncos.

Sådan spilles Divisional Playoffs

Lørdag 13. januar:

22.35: Philadelphia Eagles–Atlanta Falcons

02.15: New England Patriots–Tennessee Titans

Søndag 14. januar:

19.05: Pittsburgh Steelers–Jacksonville Jaguars

22.40: Minnesota Vikings–New Orleans Saints

Slår ærkerival ud i playoff: NFL-ikon med langt touchdown

Komplet vanvid! Dette absurde touchdown går over i historien

Trumps kæmpe selvmål: Nu har han fået dem alle på nakken