Super Bowl-vinder dropper NFL: Vil bekæmpe corona

Kansas City Chief-spilleren Laurent Duvernay-Tardif dropper 2020-sæsonen for at bruge sin uddannelse som læge

I februar vandt Laurent Duvermay-Tardif Super Bowl med Kansas City Chief. (Arkivfoto). Foto: Mike Blake/Reuters
I februar vandt Laurent Duvermay-Tardif Super Bowl med Kansas City Chief. (Arkivfoto). Foto: Mike Blake/Reuters

For få måneder siden hjalp han Kansas City Chiefs til en triumf i Super Bowl, men det kommer ikke til at gentage sig i denne sæson.

NFL-spilleren Laurent Duvernay-Tardif har sideløbende med NFL-karrieren uddannet sig til læge. Siden sejren har han hjulpet med at bekæmpe coronavirus.

Den 29-årige canadier har nu udnyttet en mulighed for at springe ud af sin aftale med Kansas City Chief i den forestående sæson.

- Det er en af de sværeste beslutninger, jeg har truffet i mit liv. Men jeg er nødt til at følge mine overbevisninger, og hvad der føles rigtigt for mig personligt, fortæller han i et opslag på Twitter.

Duvernay-Tardif skriver, at det vil føles forkert for ham at koncentrere sig om NFL-karrieren på et tidspunkt, hvor han kan gøre en forskel for samfundet.

- At stå i frontlinjen efter sæsonen har givet mig et anderledes perspektiv på pandemien, og det pres den sætter individer og sundhedssystemet under.

- Jeg kan ikke tillade mig selv, at virussen spreder sig, blot fordi jeg vil dyrke den sport, jeg elsker, skriver han.

I begyndelsen af februar var Laurent Duvernay-Tardif sammen med Kansas City Chief med til at besejre San Francisco 49ers i Super Bowl med 31-20.

Han har spillet for Kansas City Chiefs siden 2014.

En aftale mellem NFL og spillernes fagforening gør det muligt for spillerne at træde ud af 2020-sæsonen som følge af coronakrisen.

Den forestående NFL-sæson begynder efter planen til september.

Günther Steiner - her under vintertest - har et par travle måneder foran sig. Først skal holdets fremtid afklæres. Hvis der er et Haas-team i 2021, skal han om en måned eller to se på kørere. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Debriefing fra Ungarn: Kørerkabale hos Haas

Kevin Magnussen får topkarakter fra Jason Watt. Foto: Darko Bandic/Ritzau Scanpix Sport og Spil Watts karakterer: Jubler over Kevin

6 kommentarer
Vis kommentarer