USA rystet: Så brutalt slog superstjernen sin ven ihjel

Aaron Hernández var iskold, da han slog Odin Lloyd ihjel - nu venter en fængselscelle resten af livet

Aaron Hernández piller ved sin mobil, inden han melder sig hos sin advokat. Videoen er fra før Hernández blev anholdt, men dagen efter han slog Odin Lloyd ihjel. (Video: AP)

Han sad og rystede på hovedet, da dommen blev læst op.

Og da Aaron Hernández blev ført væk fra retssalen i Fall River, Massachusetts onsdag, var der to sætninger, der undslap hans læber:

- De har misforstået det. Jeg har ikke gjort det.

Hvor meget sandhed der så var i de ord, bliver nok aldrig opklaret. Faktum er, at juryen i den meget omtalte retssag med den tidligere New England Patriots-stjerne var klar i mælet.

Skyldig i overlagt mord på Odin Lloyd - fængsel på livstid uden mulighed for appel!

Farvel og langt fra tak til et menneske, der nu skal tilbringe resten af sit liv bag tremmer. Et menneske der som football-spiller havde næsten uanede muligheder, men som menneske fejlede katastrofalt.

Sport og Spil Ligaen der rystede hele verden: Skandalernes holdeplads

Følelsesmæssigt var det til at se på ham onsdag, at han er et menneske. Han var påvirket inden dommen blev læst op, og tydeligt rystet efterfølgende, mens hans nærmeste familie sad nede i salen og græd.

En koldblodig morder
Men den i USA voldsomt populære retssag har også tegnet et billede af en koldblodig morder, der uden at ryste på hånden skød og dræbte Odin Lloyd med syv skud i forsommeren 2013.

I retssalen i Fall River har vidner på skift forklaret og fortalt om de implicerede gerningsmænd og eventuelle motiver. Aaron Hernández har siddet og lyttet og ikke løftet et øjenbryn eller en pegefinger undervejs.

Aaron Hernández med stenansigtet, han har båret gennem hele retssagen. (Foto: AP)
Aaron Hernández med stenansigtet, han har båret gennem hele retssagen. (Foto: AP)
 

Og det har været med til at chokere befolkningen og ikke mindst de mange, mange NFL-fans, der i Hernández havde fået et billede af et brag af en tight end hos Patriots.

Han forlængede i 2012 sin kontrakt frem til 2018, hvilket Patriots belønnede med en signing bonus på svimlende 90 millioner kroner.

Hernández var fremtidens mand, og han havde ifølge iagttagere af NFL potentialet til at blive en af de helt store tight ends i ligaens historie.

Der var knaster i Hernández' private bræt. Knaster, der ikke pyntede på cv'et, men som blev høvlet til, så stjernen kunne fortsætte den spirende karriere. Eksempelvis var der noget med noget marijuana og en positiv dopingprøve, et overfald på en ansat i en bar samt et skyderi på en parkeringsplads, hvor Hernández var blandt de tilstedeværende.

Fanget af overvågningskameraer
Men det var krusninger, som i det store billede forbliver parenteser. For mellem klokken 3.23 og 3.27 natten til 17. juni 2013 blev der affyret syv skud i et industrikvarter i North Attleborough - Hernández' hjemby i Massachusetts. Byen hvor han boede med kæresten og parrets barn i en hundedyr villa.

Hernández i aktion for Patriots 13. januar 2013. (Foto: AP)
Hernández i aktion for Patriots 13. januar 2013. (Foto: AP)
 

Næste eftermiddag senere fandt en motionsløber Odin Lloyd død - skudt ned på klods hold.

Overvågningskameraer har fanget Hernández i en bil i selskab med to andre mænd, der også har været anklaget for mordet, Carlos Ortiz og Ernest Wallace. Både før mordet, hvor Lloyd var en del af selskabet - og efterfølgende - i Hernández' indkørsel, hvor de tre mænd steg ud - uden Lloyds selskab.

Men hvorfor skulle det ende så galt, er der mange, der har spurgt sig selv om. Hernández og Lloyd kendte hinanden indgående. De var næsten i familie.

Lloyd var kæreste med Shaneah Jenkins, der er søster til Hernández' forlovede Shayanna Jenkins. De havde festet sammen, og Lloyd pralede tilmed per sms til sin søster aftenen inden mordet, da han skrev 'Så du, hvem jeg er sammen med?' efterfulgt af 'NFL', da søsteren spurgte.

Hun har efterfølgende vidnet, at det allerede på daværende tidspunkt var et tydeligt tegn på pral over at være i stjernens selskab. Af samme årsag er de beskeder af retten blev afvist som grundlag for, at Lloyd frygtede for sit liv.

Odin Lloyd. (Privatfoto/AP)
Odin Lloyd. (Privatfoto/AP)
 

To episoder skal ifølge politiets mistanke have ført til Hernández' irritation og vrede, hvorfor mord var eneste udvej. Begge episoder fandt sted om aftenen 14. juni - to dage inden mordet.

Dræbt efter spildt drink
For det første skal Lloyd have observeret Hernández' ulovlige våbenlager i et hus i byen Franklin. For det andet overhørte Hernández en samtale på en natklub mellem Lloyd og to andre mænd. Det har en unavngiven kilde fortalt CNN. Vedkommende er ikke kommet ind på, hvorfor det fik Hernández til at komme til den voldsomme konklusion, at mord var eneste udvej - eller om de to episoder hang sammen.

Til gengæld kan der være mening med galskaben - og forståelsen af Aaron Hernández' mentalitet - ved gennemgangen af en anden drabssag, han står anklaget for.

Her var det noget så uskyldigt som en spildt drink på en natklub, der ifølge anklageskriftet fik Hernández til at skyde og dræbe to mænd i 2012. Bliver han dømt for den forbrydelse, viser det et skræmmende billede af en brutal mand med meget kort lunte og et ubehageligt temperament.

NFL kommer aldrig til at nyde godt af Hernández' store potentiale, mens Ursula Ward, dræbtes mor, aldrig kommer til at se sin søn igen. Det fik hun sat en fed streg under i sit vidneudsagn i retten.

- Odin var manden i huset, sin søsters beskytter. Efter min datter, Olivia, fødte en datter, blev Odin også hendes beskytter, sagde hun blandt mange ting.

Andre familiemedlemmer omtalte ham som en kærlig og dedikeret søn og beskyttende bror, en mand, der dagligt cyklede 10 kilometer til arbejde og gik i de samme sko i 12 år.

- Jeg takker gud for hvert sekund af hver dag, jeg fik sammen med min søn. Den dag, jeg begravede ham, stoppede mit hjerte et øjeblik. Jeg havde mest af alt lyst til at lægge mig ned i hullet til ham, sagde Ursula Ward.

Ursula Ward flankeret af sin familie efter domsafsigelsen. (Foto: AP)
Ursula Ward flankeret af sin familie efter domsafsigelsen. (Foto: AP)

Sport og Spil Ligaen der rystede hele verden: Skandalernes holdeplads

1 af 2 
2 af 2 
28 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere