Vejen til Super Bowl går gennem et potent angreb

Der skal sættes mange point på tavlen, hvis man vil gøre sig forhåbninger om en plads i årets Super Bowl

New England Patriots scorer mange point -  og de er da også favoritter mod Pittsburgh Steelers. Foto: AP
New England Patriots scorer mange point - og de er da også favoritter mod Pittsburgh Steelers. Foto: AP

Den gamle NFL-læresætning, om at angrebet sælger billetter, men at forsvaret vinder mesterskaber, kan lægges i graven.

I hvert fald hvis man spørger Anders Rune Jansen, der er NFL-ekspert på TV3 Sport, og hvis man kigger på de fire hold, som er tilbage i NFL-slutspillet i år.

- Jeg synes lidt, det er en kliché. Hvis man kigger på det, så holder det ikke rigtigt i moderne NFL. Men jeg tror, det har været sandt engang, siger Anders Rune Jansen.

- I det hele taget er det meget offensivt i år. Der er ikke rigtigt de her stærke forsvar. Det handler om angrebene. Det gør det ofte, men det er meget udtalt i år. Alle de hold, der er tilbage, er offensivt drevne.

Tre af de fire tilbageværende hold i slutspillet lå henholdsvis nummer ét, to og tre på listen over flest scorede point i grundspillet.

Især finalen i NFC, hvor den første Super Bowl-deltager findes, ligner på forhånd et offensivt festfyrværkeri.

Der skal med andre ord tæskes point ind på scoretavlen for Atlanta Falcons og Green Bay Packers, hvis man drømmer om en plads i sæsonens Super Bowl.

- Helt sikkert. Det bliver eksplosivt, hvor begge hold scorer mange point, lyder det fra Anders Rune Jansen.

- Atlanta er et angreb, der kommer til at få sine point. Det har været det bedste angreb i sæsonen på en række parametre, og det viste man igen mod Seattle Seahawks.

- Green Bays forsvar kommer ikke til at kunne lægge låg på og stoppe det angreb. Men Falcons forsvar er heller ikke godt nok til, at man tænker, at det kan stoppe (Green Bays quarterback) Aaron Rodgers. Det bliver heftigt, forudser Anders Rune Jansen.

AFC-finalen kan også ende med en høj score, men det er lidt mere usikkert.

Dels er New England Patriots' forsvar ikke for alvor blevet testet endnu, så dets reelle niveau er lidt ubekendt. Pittsburgh Steelers' angreb er stærkt, men lidt svingende.

New England med Tom Brady i spidsen er favorit, men hvis det bliver en kamp domineret af angrebene, så kan gæsterne blive farlige.

- Det er Steelers’ chance, at det bliver en shootout, og at der bliver scoret en helvedes masse point, vurderer Anders Rune Jansen.

Begge kampe spilles søndag aften dansk tid.