Annonce:
Annonce:

Ny formand i DIF efter kampvalg

Hans Natorp slog Thomas Bach med stemmerne 76 mod 71 og afløser Niels Nygaard som DIF's formand

Hans Natorp blev valgt som ny formand for Danmarks Idrætsforbund på forbundets årsmøde i Brøndby lørdag. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Hans Natorp blev valgt som ny formand for Danmarks Idrætsforbund på forbundets årsmøde i Brøndby lørdag. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Annonce:

Hans Natorp er ny formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Det blev afgjort efter et kampvalg på DIF's årsmøde lørdag, hvor han besejrede Thomas Bach i et kampvalg med stemmerne 76 mod 71.

- Jeg skal gøre mit aller, aller, allerbedste for at leve op til jeres alles tillid, siger Natorp fra talerstolen efter sejren.

Hans Natorp er foreløbigt valgt for en toårig periode, og han afløser Niels Nygaard, der de seneste 14 år har været formand i Danmarks største idrætsorganisation.

Thomas Bach fortsætter som næstformand, og han får selskab af Frans Hammer, som blev valgt som afløser for Natorp.

Rikke Rønholt, Kenneth Plummer og Jens Hornemann blev alle valgt til DIF's bestyrelse for en toårig periode. Britta Riis blev valgt for en etårig periode.

Annonce:

56-årige Hans Natorp er til dagligt rådgiver i en konsulentvirksomhed. Fra 2010 til 2017 var han formand i Dansk Sejlunion.

Han deltog i 1988 i OL i Seoul. Her blev han nummer 21 i 470-jolle sammen med sin bror Paul.

Hans Natorp gik blandt andet til valg på, at 'idræt skal have en markant plads hos alle danskere gennem hele livet - i fællesskaber på og uden for banen og gennem oplevelser, der begejstrer og samler Danmark'.

Begge kandidater blev næstformænd i DIF i 2016. Bach blev indstillet til formandsposten af Dansk Arbejder Idrætsforbund, mens Dansk Sejlunion indstillede Natorp.

En af den nye formands største udfordringer bliver det medlemsfald, som foreningerne under DIF har oplevet det seneste halvandet år med nedlukninger og restriktioner.

I 2020 meldte 73.000 medlemmer sig ud af DIF's foreninger, og den afgående formand gav lørdag udtryk for, at tallet måske vokser.

Annonce:

- Jeg frygter, at vi er gået yderligere tilbage i løbet af årets første godt fire måneder, som var præget af nedlukninger, sagde Nygaard lørdag.

DIF er Danmarks største idrætsorganisation og havde i 2020 godt 1,9 millioner medlemmer fordelt på 8790 lokalforeninger og 62 forbund.

Lagt sammen med DGI og Dansk Firmaidrætsforbund repræsenterede DIF i 2020 cirka 2,5 millioner medlemmer fordelt på 11.500 foreninger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: