Nye kvinde-tal skræmmer i Danmark: 'Det er katastrofalt'

Nye tal fra DR Sporten viser, at blot 3,6 procent af elitetrænere i Danmark er kvinder, og det kalder direktør i Danmarks Idrætsforbund for skræmmende

Helle Thomsen har været elitetræner i Danmarks bedste håndholdrække, men der er ikke mange kvindelige elitetrænere viser ny undersøgelse. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Helle Thomsen har været elitetræner i Danmarks bedste håndholdrække, men der er ikke mange kvindelige elitetrænere viser ny undersøgelse. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

Hvor mange kvindelige elitetrænere i Danmark kan du komme i tanke om? Hvis det ikke er mange, er der en god grund til det. En opgørelse fra DR Sporten viser, at blot 3,6 procent af elitetrænere i Danmark er kvinder.

Der er her tale om trænere i landets bedste rækker herunder blandt andet fodbold, håndbold og badminton.

Disse tal er skræmmende lave, mener Danmarks Idrætsforbunds direktør Morten Mølholm.

- Det er et katastrofalt lavt tal, og det er ikke tilfredsstillende. Vi ved godt, der er problemer på området, men tallet er katastrofalt lav og ser ikke godt ud, siger Morten Mølholm til DR Sporten.

DIF har over en periode på tre år analyseret, hvorfor der er færre kvinder som trænere i elitesport. Her er forbundet kommet frem til, at kvinder er mindre risikovillige i forhold til mænd.

Større usikkerhed som elitetræner
Der pointeres ligeledes, at der er en øget risiko ved at være elitetræner, der ikke tiltaler kvinder.

- Og så er der noget samfundsstrukturelt i, at når kvinder får børn, så er mænd for dårlige til at dele barslen og tiden med børnene i de unge år, og det gør det vanskeligt for kvinder at være i krævende job som for eksempel at være elitetræner, siger Morten Mølholm.

Danmarks Idrætsforbund vil dog ikke presse kvinder til at blive elitetrænere, selvom tallene er meget lave. Her er det klubkulturen, der skal kigges på, ifølge direktøren.

- Man kan ikke diktere noget og sige, at forbundene skal ansætte de og de trænere. Det er et område, hvor man må arbejde på at ændre kulturen.

Verdensstjerne tilbage efter 14 måneder: 'Jeg har aldrig været i tvivl'

Politiet beder om hjælp: OL-guldvinder sporløst forsvundet

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+