OL-guldvinder i fly-skandale: Han nev mig i brystvorterne

Politiet har pågrebet en af svømningens største navne, fordi han har nevet en medpassager i brystvorterne efter en uenighed i et fly hjem fra OL-kvalifikationen

Grant Hacket har svømmet i medaljer gennem hele sin karriere, hvor det er blevet til tre OL-guld og 17 VM-guld (Foto: AP)
Grant Hacket har svømmet i medaljer gennem hele sin karriere, hvor det er blevet til tre OL-guld og 17 VM-guld (Foto: AP)

Han vandt OL-guld i både Sydney og Athen i 2000 og 2004 og har i alt syv OL-medaljer. Han er 17-dobbelt verdensmester og fik en bronze ved seneste VM i 2015 i Kazan.

Nu er den 35-årige australske topsvømmer Grant Hackett pludselig i medierne for noget knap så positivt.

Hackett har således forulempet en mandlig medpassager på et fly fra Adelaide til Melbourne søndag ved at nive ham hårdt i brystvorterne helt uden grund, og han endte også det australske politi.

- Det er et chok for alle, hvad der er sket - også for mig selv. Det var en frygtelig dumhed, siger Hackett ifølge The Herald Sun.

- Jeg er flov over at høre og læse om konsekvenserne af mine handlinger. Jeg beklager min håbløse opførsel. Jeg giver en uforbeholden undskyldning til herren på flyet, og jeg prøver at komme i direkte kontakt med ham, siger Hackett.

- Jeg ved, at jeg må tage ansvar for mine handlinger, og jeg beklager, hvad der er sket, siger Hackett.

Her vinder Jeanette Ottesen guld ved 100 meter butterfly ved EM 2014 (Foto: AP) Svømning Svenskerne til Ottesen: Vores mest sikre OL-guld i moderne tid

 

Grant Hackett jubler over endnu en VM-guld (Foto: AP)
Grant Hackett jubler over endnu en VM-guld (Foto: AP)

James Magnussen vandt sølv på 100 meter fri-distancen i London. (Foto: AP) ol2012 Topsvømmere tog sovemedicin og lavede telefonfis

Både Hackett og medpassageren sad på Business Class, men topsvømmeren blev ret så irriteret, da medpassageren lænede sædet lidt for meget tilbage. Hackett tog fat i stolen og trak den helt tilbage.

- Herefter tog han hænderne på mit bryst og nev hårdt i mine brystvorter. Jeg blev chokeret, fortæller den anonyme medpassager til Herald Sun.

- Min partner vendte sig om og undrede sig over, hvad helvede han havde gang i. Hackett strøg mig på min arm og sagde 'Det er ok'. Jeg følte mig utryg og forudlempet. Da vi lagde an til landing, prøvede han at gøre det igen, men der holdt jeg stolen på en måde, så han ikke kunne rive den tilbage, siger medpassageren.

Grant Hackett og Michael Phelps er to af verdens bedste svømmere. (Foto: AP) Svømning Hackett: Phelps slår rekorden

Grant Hackett sammen med Michael Phelps ved VM i 2005, hvor de vandt sølv og guld på 200 meter fri (Foto: AP)
Grant Hackett sammen med Michael Phelps ved VM i 2005, hvor de vandt sølv og guld på 200 meter fri (Foto: AP)

Grant Hackett jubler efter at have kappet et halvt sekund af verdensrekorden på 800 meter fri. (Foto: AP) Anden sport Thorpe overgiver sig til Hacketts rekord

Andre passagerer beskriver Hackett som tydeligt beruset, og billederne fra lufthavnen i Melbourne viser, at Hackett sidder og sover i en rullestol, da politiet modtager ham.

Hackett holdt seks års pause efter OL i Beijing i 2008, men var altså tilbage i konkurrence-svømning i 2015 og fik straks en VM-bronze.

Han var i weekenden fløjet til Adelaide for at svømme sig ind på det australske 4x 200 meter-hold til sommerens OL i Rio, men blev på 200 meteren allerede slået ud i semifinalen, hvilket nok slukkede hans OL-chancer.

Der er dog tale om, at Hackett skal med til OL som en slags mentor for landets knap så rutinerede svømmere, og derudover skulle han også få en rolle som kommentator på australsk tv. Om fly-episoden får indflydelse på det vides endnu ikke.

Grant Hackett slår her Ian Thorpes verdensrekord på 800 meter (Foto: AP)
Grant Hackett slår her Ian Thorpes verdensrekord på 800 meter (Foto: AP)

Grant Hackett er tidligere verdensrekordholder på både 200 meter fri, 800 meter fri, 1500 meter fri og 4x200 meter fri og på kortbane har stadig verdensrekorden på 800 meter fri.

Tilbage i 2007 blev han gift med den australske sangeinde Candice Alley, og i 2009 fik de tvillinger sammen. To år senere blev politiet imidlertid tilkaldt, da Hackett og Alley havde nogle kontroverser i deres hus i Melbourne og et par år efter blev de skilt.

I 2010 blev han valgt i australsk sports Hall of fame, og i 2014 kom han også ind i den internationale svømnings Hall of Fame.

Grant Hacket til venstre har grund til at tage sig til hovedet over sin opførsel søndag (Foto: AP)
Grant Hacket til venstre har grund til at tage sig til hovedet over sin opførsel søndag (Foto: AP)

(Arkivfotos: Mads Madsen, Preben S. Søborg, Thomas Wilmann og Lars Krabbe) Sport og Spil 90'ernes stjerner: Her er OL-heltene i dag

10 kommentarer
Vis kommentarer