OL-guldvindere sat på plads i World Cup-finale

Mads Rasmussen og Rasmus Quist sluttede på en sidsteplads i finalen ved årets første World Cup-stævne

Rasmus Quist og Mads Rasmussen i deres letvægtstoer. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Rasmus Quist og Mads Rasmussen i deres letvægtstoer. (Arkivfoto: Jens Dresling)

De olympiske mestre Mads Rasmussen og Rasmus Quist er i øjeblikket langt fra den form, der for fire år siden sikrede dem OL-guldet.

I årets første World Cup i Varese i Italien måtte den danske letvægtsdobbeltsculler nøjes med en sjette- og sidsteplads i finalen.

Duoen, der lå sidst fra start til slut, kunne slet ikke følge med, da konkurrenterne fra Sydafrika og Irland begyndte at trække fra.

Rasmussen og Quist var i sidste ende hele 14 sekunder langsommere end de sydafrikanske vindere James Thompson og John Smith.

De to danske roere splittede op efter OL i London i 2012, men for to år siden genetablerede de samarbejdet med henblik på at genvinde guldet i Rio.

Danmark fik dog lidt oprejsning ved stævnet, da det lykkedes at hente bronze i kvindernes dobbeltsculler.

Ny duo overraskede
Her overraskede Lisbet Falch Jakobsen og Nina Hollensen i søndagens finale i Varese, som samtidig var Nina Hollensens første World Cup-stævne som senior.

Danskerne kom godt fra start i finalen og rundede de første 500 meter på tredjepladsen. Hollensen og Jakobsen måtte dog give slip på de næste 1000 meter, indtil de kom tilbage på sidste 500 meter og oversprintede italienerne.

Polen vandt guld foran Holland.

I kvindernes singlesculler vandt Fie Udby Erichsen B-finalen, og hun sluttede dermed samlet som syvende bedste ved stævnet.

Alle tre både skal forsøge at kvalificere sig til OL i Rio de Janeiro, når der fra 22. til 24. maj er kvalifikationsstævne i Luzern.

0 kommentarer
Vis kommentarer