OL kan ende i Danmarks 'baghave'

Den nordtyske by Hamburg er Tysklands bud på en OL-arrangør i 2024

OL 2024 vil muligvis blive afholdt i Hamburg. (Foto: AP)
OL 2024 vil muligvis blive afholdt i Hamburg. (Foto: AP)

Hamburg i Nordtyskland er valgt som den tyske by, der skal forsøge at vinde værtskabet ved OL i 2024.

Tysklands Olympiske Sports Konføderation (Dosb) har drøftet de tyske kandidater og valgt Hamburg i stedet for den tyske hovedstad, Berlin.

Nu skal medlemmerne af Dosb godkende indstillingen fra konføderationens bestyrelse, der valgte Hamburg efter at have drøftet for og imod hele mandagen.

Træner Jess Thorup og U/21-landsholdet kan få svært ved at komme til OL i Rio i 2016, hvis det engelske fodboldforbund får held med sine planer. (Foto: Jens Dresling) OL 2016 Engelske OL-drømme kan koste Danmark

I forrige uge viste en meningsmåling, at indbyggerne i Hamburg bakker mere op om et kommende OL i deres by, end berlinerne bakker op om OL i hovedstaden. Det ventes, at Dosb-medlemmerne ratificerer beslutningen den 21. marts.

Berlin har tidligere været værtsby for OL, nemlig i 1936, da Tyskland blev styret af nazisterne.

Hvis, eller når, Hamburg indsender sin ansøgning, skal den nordtyske by konkurrere om at blive værtsby med Boston og Rom, der allerede har meldt deres kandidaturer.

Ronnie O'Sullivan vil være godt oppe i fyrrerne, når OL afvikles i Tokyo i 2020. Men legenden bør stadig være en kandidat, hvis ellers sporten kommer med. (Foto: AP) OL 2016 Nye OL-discipliner til 2020 vælges næste år

Flere andre byer vurderes at byde sig til, herunder Paris, Doha, Istanbul og Baku. Fristen for at melde sig som værtsby for OL i 2024 er den 15. september.

Forinden ventes lokalmyndighederne i Hamburg dog at holde en lokal folkeafstemning og søge at få opbakning til projektet, sådan at bystyret undgår stor modstand, når det skal i gang med at konkurrere med andre byer om at få OL.

6 kommentarer
Vis kommentarer