Topsvømmere tog sovemedicin og lavede telefonfis

Australske OL-svømmere erkender misbrug af medicin forud for OL i London

James Magnussen vandt sølv på 100 meter fri-distancen i London. (Foto: AP)
James Magnussen vandt sølv på 100 meter fri-distancen i London. (Foto: AP)

Det australske OL-svømmeteam risikerer nu sanktioner, efter det er kommet frem, at de op til sommerens OL i London tog sovemedicin.

Det skriver nyhedsbureauet AP fredag.

Verdensmesteren på 100 meter fri James Magnussen og resten af det brølstærke 4x100 meter medley-hold er under anklage fra den australske olympiske komité for at have taget sovemedicinen Stilnox.

Tidligere på dagen stod de (Magnussen, Eamon Sullivan, James Roberts, Matt Targett, Cameron McEvoy og Tommaso D'Orsogna) frem på et pressemøde med svømmeforbundets præsident Barclay Nettlefold og erkendte, at de havde taget medicinen OG havde opført sig upassende under hele landsholdets træningslejr frem mod legene.

Den upassende opførsel havde blandt andet været at stå op midt om natten, liste sig ud på gangen på hotellet og banke på de kvindelige svømmeres døre. Derudover tyede de også til telefonfis såmænd... Jeps, voksne mennesker.

Stilnox er ikke på den officielle dopingliste, men den australske olympiske komité har forbudt sine atleter at tage det, da den tidligere verdensmester Grant Hackett tidligere har indrømmet at have været afhængig af det i løbet af sin karriere.

Australierne var forhåndsfavoritter på 4x100 meter-distancen men endte på fjerdepladsen i finalen efter Frankrig, USA og Rusland.

Udover bøder risikerer svømmerne eksklusion.

1 af 2 På dagens pressemøde i Sydney: Fra venstre ses Cameron McEvoy, James Magnussen, Eamon Sullivan, svømmeforbundets formand Daniel Kowalski, præsident for forbundet Barclay Nettlefold, Matthew Targett, James Roberts og Tommaso D'Orsogna. (Foto: AP)
2 af 2 James Magnussen vandt sølv på 100 meter fri-distancen i London. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer