Ottesens OL-finale ødelagt før start

Den danske svømmers dragt gik i stykker 10 minutter før starten på VM-finalen

En nedslået Jeanette Ottesen kunne betragte rivalernes jubel efter finalen i 100 meter fri. (Foto: Lars Krabbe)
En nedslået Jeanette Ottesen kunne betragte rivalernes jubel efter finalen i 100 meter fri. (Foto: Lars Krabbe)

Der var en grund til, at Jeanette Ottesen ikke kunne svømme op til sit bedste i aftenens OL-finale i 100 meter fri, hvor hun måtte nøjes med en syvendeplads.

- Min dragt gik i stykker. Den knækker hele vejen ned ad ryggen. Jeg måtte rive den af og tage en ny på, og det er bare ikke optimalt på så kort tid, forklarer Jeanette Ottesen.

Danskeren måtte skifte dragt blot 10 minutter før starten på løbet, og det var derfor en stresset, nervøs og ufokuseret Jeanette Ottesen, der stod på skamlen før startsignalet.

- Jeg brugte alle mine kræfter der, så da jeg stod oppe på skamlen, rystede jeg over det hele. Så var løbet ligesom kørt, sagde den rystede danske svømmer efter løbet til ekstrabladet.dk og fortsatte:

Læs også:

Se også: Dansk nedtur i svømmebassinet

- Jeg håbede da på det bedste og forsøgte at holde hovedet koldt, men det er lidt svært, når man allerede har ydet en maks præstation for at rive dragten af. Jeg stod nærmest nøgen ude foran alle mennesker. Jeg blev jo nødt til at få den dragt af og få en ny på. Og det var fuldstændig lige meget hvordan.

- Du virkede okay, da du kom ind og smilte?

- Hvad vil du have, jeg skulle gøre. Vise, at jeg er total nervøs. Jeg blev nødt til at forsøge at være rolig.

- Føler du, at folk, siden du blev verdensmester, har forventet, at du skulle tage en medalje?

- Jeg synes ikke, at nogen har sagt, at jeg skulle tage en medalje, men det har været tydeligt at se, at der i hvert fald ikke er nogen, som har forstand på sprinterløbene.

- Men jeg har ikke taget det så tungt. Jeg har hele tiden vidst, at det ville være godt arbejde, hvis jeg kom til en finale. Jeg vidste også, at jeg kunne tage en medalje. Og det tror jeg stadig på. Men shit happens, og jeg kan ikke gøre noget ved det endnu.

- Jeg har da lyst til at stå og hyle nu. Men jeg kan jo ikke gøre ved, at min dragt går i stykker. Jeg tror bare, jeg bliver straffet for et eller andet, jeg har gjort. Jeg må gøre nogle flere gode gerninger, lød det fra den skuffede dansker.

Læs også: OL-medalist: Den var IKKE stiv

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen