Kæmpe brasiliansk nedtur i OL-finalen

Brasiliens stjernehær blev overrumplet af Mexico. Den olympiske forbandelse styrket

Neymar fik blodtud undervejs og havde generelt ikke held med noget som held i den olympiske fodboldfinale på Wembley. (Foto: AP)
Neymar fik blodtud undervejs og havde generelt ikke held med noget som held i den olympiske fodboldfinale på Wembley. (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Fodboldturneringen har i mange år været en decideret olympisk forbandelse for Brasilien. Og den fortsætter med ufortrøden styrke frem mod legene på hjemmebane om fire år i Rio.

Trods fem verdensmesterskaber og otte Copa Americas har Brasilien aldrig vundet OL. Og det skete heller ikke i år i London.

Lørdag eftermiddag for øjnene af 86.162 tilskuere på et lunt og solbeskinnet Wembley tabte Selecao 2-1 til et effektivt og stærkt mexicansk mandskab på to scoringer af angriberen Oribe Peralta.

De brasilianske stjernefrø med Neymar, Leandro Damiao og Oscar i spidsen havde bare en af de dage, hvor tingene ikke fungerede. Og især før pausen lignede de en samling spillere, der nok havde regnet med, at de kunne spadsere guldet i hus efter fem sejre og 15 mål i fem kampe.

Chok-scoring
De spadserede meget de første 35 minutter. Sjældent har en fodboldkamp været så jævn og kedelig. Peralta chokerede alt og alle med sin scoring efter 28 sekunder. Den hurtigste i en FIFA-finale nogensinde i øvrigt. Rafael fra Manchester United fejlede i en aflevering, Peralta var over bolden og huggede den fladt ind ved forreste stolpe.

Et kæmpe chok for Brasilien, der ikke kunne komme i gang og hvis forsvar var rystende usikkert. Hver gang de forsøgte, så stoppede Mexico det effektivt med stærkt markeringsspil og kontante tacklinger.

Se også: Skadet stjerne misser OL-finalen Se også: Skadet stjerne misser OL-finalen

Først de sidste 10 minutter af 1. halvleg og de efterfølgende 20 minutter af 2. halvleg kom der fart og format over den brasilianske offensiv. Da havde landstræner Mario Menezes allerede foretaget første indskiftning, så midtbanespilleren Alex Sandro røg ud til fordel for Hulk.

Og det hjalp. Men score kunne de stadig ikke.

Reducering kom for sent
Og som minutterne skred frem viste Mexico, at man også gerne ville lege med i den anden ende. Marco Fabian havde et par gode forsøg - heriblandt en afslutning over egen skulder på overliggeren, inden det gik galt for en rystende svag brasiliansk defensiv.

Et hjørnespark lå perfekt omkring straffesparkspletten, hvor Peralta spænede hen og headede bolden sikkert i nettet - uden en modstander i nærheden.

Da havde Menezes lige taget Sandro ud og sat Alexandre Pato ind, så Brasilien spillede decideret 4-2-4. Det gav guld ved VM i Sverige i 1958. Men der var ingen Pele eller Garrincha til at trylle denne eftermiddag i London. Og magien i Neymars støvler var væk.

Hulk fik reduceret, netop som overtiden var sat i gang. Men tættere på kom Brasilien ikke, selvom de prøvede ihærdt til sidst.

Og så endte det i en fuldstændig vild mexicansk jubel, mens de gulblusede brassere faldt om i græsset.

Det er mexicanernes første OL-guld i fodbold.

1 af 2 Oribe Peralta fejrer sin første scoring med holdkammeraterne. Da er der spillet mindre end ét minut. (Foto: AP)
2 af 2 Neymar fik blodtud undervejs og havde generelt ikke held med noget som held i den olympiske fodboldfinale på Wembley. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen