Sølv er lige så godt som guld for Bojana

Bojana Popovic er stolt over, at hun i sin afskedskamp var med til at vinde Montenegros første OL-medalje

Bojana Popovic indstiller sin karriere efter OL-finalen. (Foto: AP/Matthias Schrader)
Bojana Popovic indstiller sin karriere efter OL-finalen. (Foto: AP/Matthias Schrader)

Bojana Popovic har aldrig været nogen god taber. Men lørdag aften i Basketball Arena i den olympiske park smilede den montenegrinske håndboldstjerne nu alligevel, selv om hun lige havde tabt OL-finalen til Norge.

Smilet skyldtes den sølvmedalje, hun trods alt kunne glæde sig over i det, der blev hendes sidste kamp som aktiv.

- Det var en god afslutning på karrieren. Jeg havde drømt om at slutte af med en OL-finale, og det gik i opfyldelse. Jeg har vundet mange titler med mine klubhold, men nu har jeg også vundet noget med Montenegro.

- Jeg er lidt ked af det, fordi vi kunne have fået guld. Men den her medalje skinner lige som guld for mig, mit lille land og mine piger. De spillede med hjerte og vilje og attitude og har gjort det igennem hele turneringen, så jeg er meget stolt af dem, sagde Popovic, der spillede mange sæsoner i dansk kvindehåndbold.

Det samme gjorde 36-årige Maja Savic, der også var med på sølvholdet, og som også nu har afsluttet karrieren.

Læs også:

Se også: Norge genvinder OL i Bojanas farvel

Hun glæder sig til at komme hjem til Montenegros hovedstad og fejre landets første OL-medalje med sine landsmænd.

- Det bliver dejligt. De er alle glade og venter på os i Podgorica. Der vil være mange mennesker og mange sange, og de vil fejre det, som om det var guld, siger hun på dansk, for hun har ikke glemt sin tid i Slagelse, FCK og Viborg.

- Jeg vil gerne takke danskerne for de syv dejlige år, jeg har haft der. Jeg har mange venner der, og jeg skal nok komme tit på besøg, siger Savic, der regner med at bevare tilknytningen til håndbold i en eller anden trænerfunktion.

For Bojana Popovic drejer det sig nu først og fremmest om at stifte familie. Men hun tror heller ikke, at det er slut med at beskæftige sig med håndbold.

- Måske skal jeg lave noget med landsholdet eller klubholdet. Men det finder jeg først ud af senere. Jeg tror ikke, at jeg får lov at slippe helt for at have med håndbold at gøre, siger 32-årige Popovic.

Montenegro har søndag en chance for at tage sin anden medalje nogensinde, når mændenes vandpolohold spiller bronzekamp mod Serbien klokken 15.30.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen