Frankrig knuser Kroatien i OL-semifinale

Efter en overbevisende sejr over Kroatien er Frankrig klar til at møde Sverige i håndboldfinalen ved OL

Bertrand Gille (tv.) og co. fra Frankrig var overlegne mod Ivano Balic og resten af det kroatiske mandskab. (Foto: AP/Matthias Schrader)
Bertrand Gille (tv.) og co. fra Frankrig var overlegne mod Ivano Balic og resten af det kroatiske mandskab. (Foto: AP/Matthias Schrader)

På papiret lignede det en sportslig lækkerbisken og en tæt OL-semifinale mellem Kroatien og Frankrig, men trods en titel som hidtil ubesejrede havde kroaterne ikke niveauet til at hamle op med franskmændene.

Semifinalen endte 25-22, og dermed er Frankrig klar til Danmarks overmænd fra Sverige i den olympiske finale på søndag klokken 16.

Sejren var aldrig i fare for franskmændene, der ellers ikke har haft deres bedste turnering i London. Men da det gjaldt i den afgørende semifinale var de taktisk klogere end kroaterne, som ikke formåede at finde formen fra tidligere i turneringen.

Tre franske spillere delte topscorerværdigheden med fire mål hver, og det fortæller noget om en kamp, hvor franskmændene spillede som et hold og for første gang i London viste det niveau, der har gjort dem til olympiske mestre og verdensmestre.

Læs også:

Se også: Danmarks overmænd klar til OL-finalen

I den anden semifinale tidligere på fredagen vandt Sverige med 27-26 over Ungarn.

Og mens Frankrig har været med fremme i herrehåndbold de seneste mange år, betyder deltagelsen i finalen for Sverige, at de for første gang siden EM i 2002 vinder medaljer ved et stort mesterskab.

I kampen mod Ungarn var særligt de to svenske fløje Niclas Ekberg og Jonas Källman hårde ved ungarerne, der ellers hele tiden havde snor i svenskerne, men aldrig rigtig formåede at komme helt op.

Og så leverede den rutinerede målmand Mattias Andersson leverede vitale redninger, da holdkammeraterne behøvede det mest.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen