Verdensrekord i vanvittig 800 m-finale

Der blev på flere måder skrevet historie, da David Rudisha satte verdensrekord i 800 meter-finalen

Sådan Rudisha (Foto: AP)
Sådan Rudisha (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Det olympiske stadion i London var her til aften i ren ekstase.

80.000 mennesker gik noget nær amok, da kenyanske David Rudisha sprintede fra alt og alle og satte en ny blændende verdensrekord på 800 meter-distancen.

Den bare 23-årige Rudisha tilbagelagde de to omgange på 1.40.91 minutter! Det er en forbedring af hans egen verdensrekord fra 2010 på 1.41.01.

Sjældent har en udøver på forhånd været så stor favorit til en olympisk finale, som Rudisha var. Men det påvirkede ham ikke. Hverken i det indledende heat forleden, hvor han tydeligvis tog det mere stille og roligt.

Torsdag aften i et fremragende vejr og med hele stadion i ryggen, var det dog tydeligt fra start, at Rudisha ville barbere af sin rekord. Derfor gik han tidligt frem og tog teten og bestemte et vanvittigt højt tempo, der sikrede en omgangstid på 49.28 sekunder.

Herfra eksploderede han yderligere og gik efter 500 meter uimodståeligt fra resten af feltet. Med 100 meter igen var hullet så stort, at guldet ikke var i fare.

Nijel Amos fra Botswana (1.41.73) og Timothy Kitum fra Kenya (1.42.53) tog sølv og bronze. I øvrigt i en finale, hvor syv af otte deltagere satte personlig rekord. Den sidste løber måtte 'nøjes' med årets bedste tid

Det er aldrig set før.

1 af 2 
2 af 2 Sådan Rudisha (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen