Eksperter til OL-helt: Lad dig ikke friste

Lasse Norman Hansen skal ignorere tilbuddene fra de store professionelle hold, rådgiver cykeleksperter

Vent bare med de store hold (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Vent bare med de store hold (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

20-årige Lasse Norman Hansen beviste med OL-guld i cykeldisciplinen omnium, at han har kvaliteterne til en stor karriere.

Men danske cykeleksperter råder den unge cykel-komet til at slå koldt vand i blodet og ignorere de lukrative tilbud, som de store professionelle hold utvivlsomt vil lokke med.

- Der er ingen tvivl om, at han vil få nogle henvendelser. Hvis han da ikke allerede har fået det. Måske både fra Bjarne Riis og nogle udenlandske hold, fortæller cykelekspert Alex Pedersen.

Se også:

Se også: OL-guld til Lasse Norman Hansen

- Men det bedste råd, jeg kan give ham, er at blive på et dansk, lokalt hold i de næste to sæsoner. Ikke Saxo Bank, men et af de mindre hold. Og så køre fuldt baneprogram og på den måde blive fysisk udviklet rigtigt.

Alex Pedersen bliver bakket op af Eurosports cykelkommentator, Thomas Bay.

- Faldgruben er netop at brænde ud ved at tage skridtene for tidligt. Det kan være svært at komme som nykåret olympisk mester ud i den professionelle landevejsverden, som virkelig giver nogle rap over nallerne.

Se mere:

Se også: Konkurrent hylder guldvinder: Han var ufattelig

- Og det kan være hårdt mentalt. Især for en vindertype som Lasse.

- Jeg vil sige, at han skal mindst tage næste sæson med i Danmarks Cykle Union-regi, og så må man se, hvor mentalt moden han er til den tid.

Begge eksperter er dog overbeviste om, at landevejspotentialet er enormt hos den unge fynbo.

Læs også:

Se også: Guld-Lasse: - Troede jeg havde smidt alt på jorden

- Han kan blive en rigtig, rigtig dygtig enkeltstartsrytter. Og måske en stor endagsrytter, for han har den her fantastiske fysik, der gør, at han ville kunne stikke af og køre alene hjem, siger Alex Pedersen.

- Umiddelbart er der ingen grænser, for han jo også vist, at han er meget, meget målrettet og arbejder meget hårdt, og det er det vigtigste, når man er et stort talent, slutter Thomas Bay.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen