Kæmpe nedtur for Danmark

Ny olympisk nedtur for europamestrene efter dramatisk kvartfinale mod Sverige

Rene Toft Hansen misbrugte et par gevaldige chancer undervejs og måtte æde en udvisning i den dramatiske slutfase, da Danmark tabte til Sverige i OL-kvartfinalen. (Foto: Thomas Sjørup)
Rene Toft Hansen misbrugte et par gevaldige chancer undervejs og måtte æde en udvisning i den dramatiske slutfase, da Danmark tabte til Sverige i OL-kvartfinalen. (Foto: Thomas Sjørup)

LONDON (ekstrabladet.dk): Det endte i den rene nedtur for Danmarks forsvarende europamestre i håndbold, da Sverige onsdag aften vandt en dramatisk og nervepirrende OL-kvartfinale med 24-22.

Dermed må Ulrik Wilbek og Danmark for andet OL i træk forlade turneringen i kvartfinalen.

Den danske offensiv kom aldrig for alvor i gang, hvor en Mikkel Hansen var fraværende i noget nær tre kvarter. Blandt andet fordi han igen måtte se sig mandsopdækket.

Et betonhårdt svensk forsvar kombineret med en fremragende Johan Sjöstrand i målet holdt Danmark i et jerngreb kampen igennem.

Se mere:

Se også: Dansk taber: Det er fandme for ringe!

Eneste danske lyspunkt var målvogter Niklas Landin, der havde adskillige store redninger og formåede at gribe verdensstjernen Kim Andersson ud tre gange i træk

De første 30 minutter var bestemt ikke noget at skrive hjem om. Den danske offensiv hang igen ikke sammen. Mandsopdækningen af Mikkel Hansen spolerede meget, og Ulrik Wilbek sendte hele paraden af bagspillere i aktion - på forskellige pladser - uden nævneværdigt held.

Fint illustreret af tre overtalssituationer uden danske scoringer. Samtidig fortsatte Johan Sjöstrand det spil i det svenske mål, der har gjort ham til en af turneringens hidtil bedste målvogtere.

Danmark halsede som i de øvrige kampe efter fra start. Det lykkedes at komme på 5-5 og tilmed foran 6-5 på Anders Eggerts kontrascoring efter en af mange Niklas Landin-redning.

Det var dog en enlig svale i de første 30 minutter. I stedet gik svenskerne fra 7-7 til 10-8. Så fulgte to svenske udvisninger kort efter hinanden med fem-syv min tilbage. Det var dog lige fedt for Danmark.

2. halvleg begyndte også skidt, da Sverige kom foran 14-11 efter to scoringer af Dalibor Doder. Men så kom der gang i Mikkel Hansen. Han scorede fire danske mål i træk, hvorfor Danmark gik fra 11-14 til 16-16, og den første danske føring i en halv time kom, da en velspillende Kasper Søndergaard scorede til 18-17.

Herfra fulgtes de to hold ad til 22-22 til knap tre minutter før tid. Her rendte Rene Toft Hansen ind i en to minutters-udvisning, hvilket kom til at koste dyrt. Først sendte Niclas Ekberg bolden i et tomt mål efter en misforståelse til 23-22, inden Mikkel Hansen brændte i den anden ende.

Og så kunne den tidligere AaB-spiller Jonas Larholm sikre sejren i sidste sekund.

Sverige møder nu Ungarn i den ene OL-semifinale, mens den anden kommer til at stå mellem Frankrig og vinderen af opgøret mellem Kroatien og Tunesien.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen