Michael V Knudsen løb grædende væk

Michael Knudsen flygtede, da han blev spurgt om sin landsholds-fremtid

LONDON (ekstrabladet.dk): Det direkte interview med TV2 var lige slut i presserummet. Svaret på sidste spørgsmål, ”står du og tænker, at det er slut på landsholdet nu”, var, at Michael Knudsen skal have en snak med Ulrik Wilbek.

Derefter spurgte Ekstra Bladet, hvor sædvanligt det er, at han og Wilbek taler landsholdsfremtid. Derefter krakelerede facaden.

- Giv mig lige to sekunder, sagde stregspilleren, inden han med tårer i øjnene vendte sig om og gik ned bagerst i lokalet. I forsøget på at slippe væk, tog han i en dør. Den var låst.

Se mere:

Se også: Lindberg: En kæmpe drøm er bristet

Lidt efter kom han tilbage og forsøgte at mane sig op.

- Jeg tror, at det efter en turnering altid er vigtigt, at man evaluerer…. Gider I ikke godt slukke det kamera?

Kameraet blev slukket, men Michael Knudsen var så berørt, at han ikke kunne mere og brød sammen. Grædende løb han væk og ud af lokalet for siden ikke at vende tilbage.

Se mere:

Se også: Dansk taber: Det er fandme for ringe!

I halvandet år har han kæmpet for at overvinde en alvorlig bruskskade. I horisonten lurede OL. Det var, hvad han kæmpede for. Det var det, som holdt ham oppe i det svære genoptræningsforløb.

Hans triste skæbne fra OL i Beijing skulle vaskes bort. Dengang røg han akut på hospitalet med blindtarmsbetændelse, så han ikke blev noteret for en eneste kamp. London skulle være stedet, hvor han ikke bare fik opfyldt drømmen om at spille, men også hente en medalje.

I stedet endte kvartfinalen mod Sverige som en af karrierens største skuffelser, om ikke den største, og måske også stoppestedet for den 33-årige stregspillers karriere i rødt og hvidt.

Inden han skyndsomt forsvandt, sagde han, at Danmark ikke ramte topniveauet.

- Vores spil fungerede ikke 100 procent. Alligevel var vi tæt på at vinde. Vi brændte lidt for mange chancer. Vi fik ikke udnyttet deres mandsopdækning af Mikkel Hansen. Det er små ting, som bliver udslagsgivende. Og når man spiller så mange kampe på kort tid som ved OL, kan man ikke altid nå at bearbejde tingene.

Se mere:

Se også: Kæmpe nedtur for Danmark

Michael Knudsen medgav, at det store nederlag til Kroatien var et hårdt slag mod selvtilliden.

- Det var et hold, vi regnede med, at vi skulle spille lige op med. Og så fik vi en ordentlig øretæve. Det satte sig.

Han debuterede på landsholdet tilbage for 13 år siden. I 1999, efter at han tidligere var med til at vinde VM for ungdomslandshold. I alle årene har han været en af holdets største profiler og mest populære skikkelser.

Kendt for altid at give sig fuldt uden at pibe over de tærsk, der uvilkårligt falder af inde på stregen. Med forståelsen af, at livet som håndboldstjerne kræver, at man også giver noget af sig selv uden for banen, er aldrig noget barn med en autografblok gået forgæves. Ej heller nogen journalist.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen