Kajak-Henriette: Næsten søvnløs i fire dage

Den danske kajakroer skuffet over syvendepladsen, men indstillet på at fortsætte

Henriette Engel kom næstsidst i finalen. (Foto: Thomas Sjørup)
Henriette Engel kom næstsidst i finalen. (Foto: Thomas Sjørup)

LONDON (ekstrabladet.dk): Med sveden dryppende ned ad ansigtet gjorde kajakroeren Henriette Engel Hansen status over finalen i 500 m. enerkajak.

En status, hun helst havde været foruden. For facit, en syvendeplads, var ikke just tilfredsstillende, når man har troet og håbet på medalje.

Men i den knivskarpe disciplin, hvor selv de mindste mentale, tekniske og fysiske udsving gør den store forskel, erkendte Henriette Engel Hansen, at hun havde været for nervøs.

- Jeg var for anspændt, og derfor syrede jeg hurtigere til, selv om jeg undervejs tænkte, husk at tage skuldrene ned, husk at strække armene. I forhold til VM og alt andet er det bare anderledes og større at være i en OL-finale, og jeg ramte ikke dagen.

Læs mere:

Se også: Henriette Engel gik død i finalen

Allerede da hun vågnede i morges, kunne Henriette Engel Hansen mærke, at hun var for anspændt.

- Det var bare svært at falde ned, selv om jeg sagde til mig selv, slap nu af og virkelig tog mig god tid til morgenopvarmningen. Et er, at man siger noget til sig selv. Noget andet er, hvordan kroppen inderst inde har det. Jeg må hjem og arbejde på at blive bedre til at styre mit spændingsniveau. Det er ikke første gang, at det er sket.

Dertil kommer Henriette Engel Hansen ikke har haft nogle videre behagelige nætter i roernes OL-lejr. En lejr, hun først sluttede sig til senere end de andre.

Se også:

Se også: Team Danmark: Bedste danske OL nogensinde

- Jeg føler næsten ikke, at jeg har sovet i fire dage. Jeg har ligget og vendt og drejet mig. Sengene er elendige. Jeg siger ikke, at det er det, som blev udslagsgivende. Men får du en god nats søvn, har du også mere overskud.

Sidste skud i medalje-bøssen er i morgen, hvor Henriette Engel Hansen ror 200 m. sprint, og hvor hun ikke regner med noget, hvor hun med egne ord er kommet i ”det sygeste heat” med nogle af verdens allerbedste.

- Hold nu op. Skal jeg lave noget stort der, skal jeg virkelig hive et eller andet op ad hatten. Jeg er glad, hvis jeg bare kommer i semifinalen, sagde kajakroreren, der er fast besluttet på at fortsætte karrieren efter OL.

- Ja, jeg elsker sporten.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen