Wilbek: Vi er meget afhængige af Mikkel

Storskytten Mikkel Hansen er afgørende for dansk succes ved OL, vurderer håndboldlandstræner Ulrik Wilbek

Mikkel Hansens evner som afslutter har ændret det danske kollektivspil, så meget er blevet lagt i hænderne på den danske storskytte. (Foto: Lars Poulsen)
Mikkel Hansens evner som afslutter har ændret det danske kollektivspil, så meget er blevet lagt i hænderne på den danske storskytte. (Foto: Lars Poulsen)

Når det danske håndboldlandshold onsdag aften spiller OL-kvartfinale mod Sverige, er chancen for dansk succes i høj grad bundet op på, om superskytten Mikkel Hansen får sit spil til at fungere. Det vurderer landstræner Ulrik Wilbek.

- Vi er meget afhængige af ham i forhold til den spillestil, vi har, siger han.

Læs også:

Se også: Vanvittigt drama bag OL-overraskelse

- I den periode, hvor jeg har været landstræner, havde vi en længere periode, hvor vi ikke havde sådanne afsluttere. Da var spillet bygget meget kollektivt op, og vi skulle kæmpe os til hvert mål.

- Nu har vi så haft en periode, hvor det mere og mere er blevet lagt over på, at Mikkel klarer tingene. Måske er det blevet lidt for meget, så vi skal til at justere det, siger Ulrik Wilbek.

Læs også:

Se også: Svensk angreb før i aften: Arrogante dommere

Landstræneren er overordnet set tilfreds med, hvordan Mikkel Hansen har præsteret i de fem indledende gruppekampe, som gav fire danske sejre og et nederlag.

- Mikkel har spillet tre rigtig gode kampe. Der har måske været lidt flere fejl end før, for han vil det rigtig meget. Nu tror jeg, at vi får rettet fokus godt ind hos Mikkel til kampen mod Sverige, så jeg er fortrøstningsfuld, siger Ulrik Wilbek.

Landstræneren har svært ved at fornemme, præcist hvor hans hold står før kampen mod Sverige.

Læs også:

Se også: Hvor blev håndboldkampen af?

Efter tre smalle sejre løb Danmark ind i et kæmpenederlag på 21-32 til Kroatien i den fjerde gruppekamp, inden Sydkorea blev besejret knebent 26-24 i den seneste kamp.

- Det er svært at sige, fortæller Ulrik Wilbek, som dog finder ro i sine spilleres attitude. Det gode er, at spillerne er fortrøstningsfulde og har godt humør. Og de er gode til at præstere, når det gælder, det har vi en tradition for, siger landstræneren.

Danmark møder Sverige klokken 19 i Basketball Arena i London.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen