AV: OL-mester fik 196 kilo i hovedet

Tysk vægtløfter gled og fik 196 kilo i hovedet

Matthias Steiner fik 196 kilo i nakken. (Foto: DPA)
Matthias Steiner fik 196 kilo i nakken. (Foto: DPA)

Den tidligere olympiske mester i vægtløftning Matthias Steiner var tirsdag aften særdeles uheldig.

Den tyske vægtløfter måtte nemlig opgive sit titelforsvar, efter han fik 196 kilo i hovedet.

I et forsøg på at genvinde sin olympiske titel i vægtklassen over 105 kilo skulle Steiner gennemføre et træk på 196 kilo. Men da Steiner havde fået stangen op, mistede han balancen og fik stangen ned på bagsiden af hovedet og nakken.

Tyskeren, der vandt guld i Beijing og under en rørende medaljeceremoni stod med et billede af sin afdøde kone, måtte derfor trække sig fra konkurrencen og se sig slået af Behdad Salimi fra Iran.

Steiner, der blev slået om på maven under presset fra den tunge vægt, var efter et par minutter i stand til at rejse sig. Men konkurrencen kom han altså aldrig tilbage til.

- Han har fået en nakkeskade og klagede over ondt i ryggen. Af sikkerhedsårsager tog vi ham ud af konkurrencen, siger tyskernes læge Wohlfart.

Steiner er siden OL i Beijing blevet gift igen. Hans nye hustru var vidne til det dramatiske uheld:

- Jeg har talt med ham og han har det efter omstændighederne godt. Det gjorde naturligvis meget ondt på mig, da min mand fik 196 kilo i nakken, siger hustruen Inge ifølge Bild.

De øvrige vægtløftere var først ikke klar over, hvad der foregik ude foran publikum, siger den russiske bronzevinder, Ruslan Albegov.

- Jeg så ud af øjenkrogen, at noget var sket på podiet, men jeg troede ikke, at det var alvorligt. Jeg forsøgte at koncentrere mig om mine egne forsøg, siger Albegov.

- Men da han var omringet af trænere og læger i opvarmningslokalet, gik det op for mig, at det var noget alvorligt. Jeg ønsker ham god bedring og håber at se ham konkurrere igen, siger russeren.

1 af 2 Foto: AP
2 af 2 Matthias Steiner fik 196 kilo i nakken. (Foto: DPA)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen