Han er nøglen til dansk sejr

Kan vi få stækket den venstrehåndede verdensstjerne er semifinalen meget tæt på for Danmark

Kim Andersson er svenskernes trumfkort. (Foto: Jakob Jørgensen)
Kim Andersson er svenskernes trumfkort. (Foto: Jakob Jørgensen)

LONDON (ekstrabladet.dk): Der blev jublet i AG København, da man tidligere på sommeren sikrede sig Kim Anderssons underskrift.

Den venstrehåndede svensker har været en af de væsentligste årsager til, at THW Kiel ikke alene smadrede al modstand i Bundesligaen men også gik hele vejen i Champions League.

Og nu står skåningen, der altså ligesom de øvrige AGK-spillere blev arbejdsløs med konkursen, i en olympisk kvartfinale mod Danmark. Skal de blå-gule forbi Danmark, skal Andersson være på toppen.

Se også: Landins løfte: Vi spiller os i finalen

Derfor er meget opmærksomhed fra dansk side da også på den mørkhårede bomber fra Ystad.

- Han kan så mange ting. Det har virkelig været en god sæson for ham i år, siger Hans Lindberg, der har haft fornøjelsen af at møde stjernespækkede Kiel med HSV Hamburg et par gange.

- Han skyder godt og lægger nogle afleveringer, der er af en anden verden. Han kan rive et forsvar i stykker med en aflevering på tværs, hvor man lige har tænkt, at nu havde man styr på dem.

- Og så kommer den der aflevering, der ligger lige i handsken på en medspiller, og man tænker: Det kan ikke være rigtigt det her, siger Lindberg til ekstrabladet.dk.

- Sverige har gode spillere andre steder, siger Lindberg og peger blandt andet på Jonas Källman.

Se også: Svensk mobning: Danmark ser ikke godt ud

- Men det er Andersson, der lige kan gøre, at de andre hæver deres niveau et hak, siger Lindberg og bakkes op af Niklas Landin.

- Han er verdens bedste højre back. Får vi styr på ham, så bliver det svært for dem, siger målvogteren, der dog også har andre bekymringer med hensyn til det svenske hold.

- Deres forsvar med især Jernemyr og Tobias Karlsson (Barcelona og Flensburg-Handewitt-spillere, red.) er stærkt. Måske verdens bedste. Det skal altså åbnes, siger Landin.

Kasper Nielsen, der selv betegnes som en forsvarsspiller i verdensklasse, har stor respekt for kollegaerne i den anden ende.

- Det bliver tæt og tough. Vi kender hinanden på kryds og tværs. Den skal have alt hvad den kan klare. Det er et dygtigt forsvar og nogle gode målmænd også. Kan vi få hul på det, så er vi langt, siger han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen