Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Dansk dressur-nedtur

Danmarks dressur-hold slutter på fjerdepladsen i den olympiske konkurrence

Ingen medaljer til DK (Foto: Jens Dresling)
Ingen medaljer til DK (Foto: Jens Dresling)

LONDON (ekstrabladet.dk): Det blev desværre ikke til et forsvar af de bronzemedaljer, Danmark hentede i dressur i Beijing for fire år siden.

Tirsdag eftermiddag viste Holland sig for stærk i kampen om bronze, hvor værterne suverænt hentede guld med Tyskland på andenpladsen.

Prinsesse Nathalie Zu-Sayn-Wittgenstein var på hesten Digby sidste dansker i aktion i Grand Prix Special-klassen – i øvrigt med det meste af familien inklusive dronning Margrethe som tilskuer. Og prinsessen leverede et ganske godt program, der scorede 75,857 procent. Det gav med bare en deltager tilbage en aktuel tredjeplads.

Desværre var det netop Holland, der manglede, og da både Anne van Olst og Anna Kasprzaks scorer var en anelse lavere, lykkedes det ikke at hale ind på dem i det samlede regnskab.

Adelinde Cornelissen sluttede af med en fremragende score – 81,968 procent. Det næsthøjeste overhovedet.

Danmark sluttede dermed på en total score på 73,867 procent, mens hollænderne nåede op på 77,124 procent.

Efterfølgende var især Anne van Olst, der er med ved sit femte OL, stærkt skuffet.

- Det var meget svært derude i dag takket være min ven, Carl (Hester, britisk rytter, red.). Det var helt skørt efter hans passage, og tilskuernes larm generede min hest. Så vi ventede med at komme ind.

- Normalt har jeg ikke problemer med ham. Men i dag var virkelig skidt, og jeg missede en bevægelse. Jeg blev nødt til at holde ham tilbage, ellers var han gået fra mig. Jeg ville ønske, jeg kunne være kommet ind senere. Men hvad kan man gøre, spurgte hun skuffet retorisk efter sin optræden.

Helt skidt var det dog ikke for Kasprzak og Zu Sayn-Wittgenstein. Deres scorer rakte til en finaleplads i torsdagens finale i Grand Prix Freestyle som rides kl. 12:30.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen