Jomfruen fra Iowa i OL-finalen

Den 30-årige hækkeløber Lolo Jones er blevet hele USA’s darling. Nu løber hun OL-finale

Lolo Jones er dobbelt verdensmester på 60 m hæk indendørs. Her ses hun, da hun vandt for tre år siden. (Foto: AP)
Lolo Jones er dobbelt verdensmester på 60 m hæk indendørs. Her ses hun, da hun vandt for tre år siden. (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Amerikanerne tror på enten Dawn Harris og Kellie Wells som olympisk mester på 100 meter hæk-distancen i aften kl. 22.

Men de håber på Lolo Jones!

Den 30-årige sprinter fra Iowa er i den grad blevet en darling. Dels på grund af sit udseende og udmeldingen i foråret om, at hun stadig er jomfru. Men også fordi hun er nået så langt trods en barsk opvækst.

Faderen sad ofte i fængsel, mens hun som en af seks søskende sjældent så sin mor, der arbejdede konstant for at forsørge familien. Hun endte i butikstyveri og var i flere omgange hjemløs.

Levende reklamesøjle
Alligevel slog hun igennem som talentfuld løber og er i dag dobbelt indendørsverdensmester på 60 m hæk.

Læs også:

Se også: Paraguays OL-skønhed sendt ud

Og det elsker de derovre i USA.

Da den stærkt kristne Lolo så stod frem i foråret og proklamerede, at hun stadig er jomfru, var hr. og fru America tæt på at falde ned af stolen.

– Hvis der er jomfruer derude, så vil jeg bare fortælle dem, at det er det sværeste, jeg nogensinde har gjort. At forblive jomfru inden ægteskabet. Hårdere end at træne til OL, sagde hun.

Læs også:

Se også: Her er atletik-overblikket

Det vakte opsigt. Nogenlunde det samme, som da hun for tre år siden optrådte temmelig nøgen hos ESPN. Eller da hun tidligere på året optrådte på Outside Magazines forside kun iført rød tape de mest afgørende steder.

Lolo er bare over alt. At hun nu er en reklamesøjle for giganter som Asics, Oakley og Red Bull har bare vakt endnu mere debat.

Gammelsur professor
– Hun minder mig om Anna Kournikova, lød den sure besked fra universitets-professor Janice Forsyth fra University of Western Ontario, der for nylig blev bedt om at kommentere sprinteren Lolo Jones.

Professoren drager parallellen til den russiske tennisspiller, der blev mere kendt for modelkarrieren end tennisspillet. Og det indrammer mange amerikaneres holdning. Lolo mangler at vinde på den helt store scene. At se godt ud og råbe op bør ikke være nok til at få opmærksomhed som sportsudøver er holdningen. Især New York Times er irriteret over Lolos berømmelse.

Se også: Kinesisk stjerne i ny olympisk nedtur Se også: Kinesisk stjerne i ny olympisk nedtur

– Det er trist for Lolo. Kvinder har begrænsede muligheder, medmindre de vil sælge sig selv som sexkillinger eller jomfruer til salg. Jeg ved ikke, om det er Lolo, der er sig selv, eller om det er et led i en større marketingkampagne for at blive ved med at være interessant i en olympisk verden, hvor du uden medaljer ingenting er, siger Forsyth til avisen.

Sexkilling, jomfru til salg eller bare en pishamrende dygtig sprinter. Vælg selv. Lolo er ligeglad. I aften løber hun i OL-finalen.

1 af 3 Jones har delt vandene i hjemlandet. (Foto: AP)
2 af 3 Lolo Jones i dagens indledende heat. (Foto: AP)
3 af 3 Lolo Jones er dobbelt verdensmester på 60 m hæk indendørs. Her ses hun, da hun vandt for tre år siden. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen