49'er-drenge er klar til medaljeslagsmål

Peter Lang forventer, at 49'ernes medaljesejlads bliver ræs fra start til slut med fem både i kamp om bronze

49'eren skal ud og slås for bronzen. (Polfoto)
49'eren skal ud og slås for bronzen. (Polfoto)

Onsdag er der igen mulighed for en dansk OL-medalje i sejlsport, når 49'erne skal have afgjort de olympiske podieplaceringer i den afsluttende medaljesejlads.

Men hvor Jonas Høgh-Christensen i søndags kun havde guldkonkurrenten Ben Ainslie at tænke på i finnjollernes sidste tur på vandet, skal Allan Nørregaard og Peter Lang have øjne på en del af de andre både.

I alt fem både har en teoretisk mulighed for at tage bronzemedalje, og dermed er der ingen risiko for, at sejladsen bliver en specielt taktisk affære, fortæller Peter Lang.

- Der er så mange både, der kan få bronze, at man ikke rigtigt kan kontrollere det. Hvis man kun holder øje med én af dem, kan de andre udnytte det til at smutte forbi.

- Det havde da været rart, hvis der kun var en båd at slås med, men det kan vi jo ikke rigtigt lave om på. Vi skal bare gå efter chancen, og så gælder det om at sejle fuld hammer, siger han.

Medaljesejladsen er speciel på den måde, at placeringerne tæller dobbelt. Den sejlads på den såkaldte Nothe-bane ud for Weymouth, hvor også finnjollernes medaljer blev fordelt.

- Det er en fin bane for os. Der kan ske lidt af hvert, og det passer os udmærket. Der er ikke noget, der er afgjort der, før man er i mål, siger sejleren.

Sammen med makkeren har han tilbragt tirsdagen på land og forberedt sig på det sidste og afgørende søslag. Og fornemmelsen er god.

- Vi i hvert fald vist tidligere, at vi kan udrette noget i en medaljesejlads. Men i bund og grund er den ikke anderledes end de øvrige sejladser, og det er også sådan, vi griber den an, siger han.

Medaljesejladsen begynder klokken 14.00 dansk tid.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen