Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Hun slog Lotte Friis klart: Er du dopet?

15-årige Katie Ledecky slog favoritterne Lotte Friis og Rebecca Adlington suverænt - og forbedrede sig 5 sekunder. Nu mistænkes hun for doping

Katie Ledecky giver bronzevinder Rebecca Adlington et knus efter finalen. I forgrunden Lotte Friis, der blev noteret for en skuffende femteplads.. (Foto: Photoshot)
Katie Ledecky giver bronzevinder Rebecca Adlington et knus efter finalen. I forgrunden Lotte Friis, der blev noteret for en skuffende femteplads.. (Foto: Photoshot)

Hvordan kan en 15-årig pige i løbet af få måneder forbedre sin tid med mere end 10 sekunder?

Det spørgsmål stiller en masse svømmefans - og måske især britiske og danske - sig, efter den unge amerikaner Katie Ledecky i aftes svømmede sig til suverænt guld og distancerede forhåndsfavoritterne Lotte Friis og Rebecca Adlington med flere sekunder i 800 meter finalen.

Danske Lotte Friis måtte nøjes med en femteplads, mens Adlington og et chokeret hjemmepublikum måtte nøjes med bronze, efter spanske Mireia Belmonte Garcia sneg sig op på sølvpladsen med en flot spurt.

Se også: Åh nej! Nyt dansk svømme-flop

Mens de fleste svømmere forsøger at barbere hundrede- og tiendedele af deres bedste tider så svømmede den 15-årige guldvinder sig til OL ved at skære mere end 5 sekunder af sin bedste tid ved det amerikanske kvalifikationsttævne sidst i juni.

Se også: Fortvivlet Friis: Det skærer mig i hjertet

Og som om det ikke var nok, så gjorde hun det samme igen fredag aften efter et heat, hvor hun med tiden 8.14,63 minutter blot var 0,53 sekund fra verdensrekorden.

På pressemødet efter medaljeoverrækkelsen blev Katie Ledecky konfronteret med mistanken:

- Det er helt forkert.

- Jeg har bare lagt en masse hårdt arbejde i det her det seneste år, så enkelt er det, lød det fra den 15-årige.

Det har konkurrenter som Lotte Friis uden tvivl også, så doping-mistanken er uundgåelig.

- Jeg har bare sat mig mål på kort og lang sigt.

- Jeg har skåret mine tider ned gradvist, har taget til store stævner og haft nogle gode heats, lød forsøget på en god forklaring ifølge Reuters.

Tidligere på ugen kom Kinas Ye Shiwen anklaget for doping, da hun i medley svømmede på tider, der kunne sammenlignes med de bedste mænd. En af anklagerne kom fra en amerikansk træner, der dog ikke er med til OL. Ifølge Josh Leonard var den store forbedring et tegn på, at kineseren snød sig til sejren.

Se også: Kina om dopingangreb: Hun har bare store hænder

1 af 2 En lykkelig 15-årig guldvinder og en dybt skuffet favorit, engelske Rebecca Adlington. (Foto: AP)
2 af 2 Katie Ledecky giver bronzevinder Rebecca Adlington et knus efter finalen. I forgrunden Lotte Friis, der blev noteret for en skuffende femteplads.. (Foto: Photoshot)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen