Ærgerlig Jonas: Derfor glippede guldet

Jonas Høgh-Christensen var sikker på, at han gjorde det rigtige ude på vandet i medal race. Virkeligheden viste sig at være en anden

Jeg har ikke vundet sølv, men tabt guld, lyder det fra Jonas Høgh-Christensen. (Foto: AP)
Jeg har ikke vundet sølv, men tabt guld, lyder det fra Jonas Høgh-Christensen. (Foto: AP)

WEYMOUTH (ekstrabladet.dk): Han lagde sig ned i båden, da det hele var overstået.

Høghen var skudt ned af en britisk mester. Og i stedet for det guld, han havde ligget til siden første sejlads for en uge siden, måtte Jonas Høgh-Christensen søndag eftermiddag nøjes med sølvmedaljen efter medal race.

- Jeg tænkte ikke så meget. Jeg lå der bare og græd, sagde han med et smil, da han en time efter afgørelse var kommet i land og gjorde status.

Læs også:

Se også: Øv-øv! Dobbelt dansk nedtur i finnjollen

- Jeg er skuffet. Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg havde chancen for at vinde guld. Jeg har gjort det godt hele ugen, men til sidst tabte jeg med den mindst mulige margin, sagde han.

- Men du har lige vundet olympisk sølv…

- Nej, jeg har tabt guldet, lød det kort.

Jonas Høgh fik ellers en fremragende start. Efter at have ligget og sejlet rundt om dommerbåden for at få lidt luft til Ben Ainslie, lykkedes det danskeren at sende briten ud mod højre op mod første mærke. Og det var planen.

- I to måneder har vi trænet til det her. Hver gang har det kunne betale sig at sejle mod venstre. I Star-bådenes finale (tidligere på dagen, red.) var det også venstre side, der var bedst. I 99 ud af 100 tilfælde er det den bedste vej. Bare ikke lige nu, da det var min tur.

Læs også: Se også: Historiens bedste sejler hepper på Jonas Høgh Historiens bedste sejler hepper på Jonas Høgh

- Derfor kom jeg efter ham. Og når du først ligger efter Ainslie, så er han en hård mand at komme forbi, sagde Jonas Høgh-Christensen.

- Er der noget, du fortryder?

- Jeg sejlede ind i en dommerbåd og kæntrede. Det har kostet mig fem-otte point i det samlede regnskab, vil jeg tro. Havde jeg ikke haft dem på kontoen, så havde det sikkert set anderledes ud nu, sagde han.

- Jeg vil tillade mig at være skuffet et par dage over det her. Og så skal jeg efterfølgende nok være glad. Men i aften skal det druknes i nogle øl, sagde han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen