Før guldkrigen søndag: Sikker på mindst bronze

Jonas Høgh-Christensen er sikker på mindst bronze i Finnjolle - søndag venter en vild guldduel

Der venter et vildt guldræs på søndag, når Jonas Høgh-Christensen og Ben Ainslie sejler medaljerace. (Foto: AP)
Der venter et vildt guldræs på søndag, når Jonas Høgh-Christensen og Ben Ainslie sejler medaljerace. (Foto: AP)

Sejlsport er bare garanti for danske dramaer under OL! For fire år siden var det den danske 49'er, der fik os til at juble, og nu gør Jonas Høgh-Christensen i Finnjollen det.

I den 10. sejlads åbenbarede duellen mellem danskeren og briten Ben Ainslie sig fuldstændig. Efter et tæt og taktisk drama sikrede Ainslie sig førstepladsen foran den hollandske sejler og Jonas Høgh-Christensen på tredjepladsen.

Dermed distancerede netop Ainslie sig sejren foran netop de to, som han i går kaldte løgnere i en ophedet debat.

Se også: Raser mod dansk guldhåb: Du lyver!

Jonas Høgh-Christensen kan dog glæde sig over, at hans forspring ned til nummer fire i den samlede stilling er så stort, at han uanset resultatet i søndagens vanvittigt spændende sejlads er sikret mindst bronze.

Kæmpede sig op
Briten fik en irriterende god start og lagde sig hurtigt i front, mens Jonas Høgh efter en sløj start var helt nede på 12. pladsen. Han fik dog kæmpet sig op gennem feltet og sejlede sig op på en andenplads.

Den 10. sejlads blev også en taktisk triumf for rutinerede Ainslie. Han havde vanvittig fart i båden og cruisede mod en sikker førsteplads - men pludselig satte han farten ned og lod danskeren og hollandske Pieter-Jan Postma, der var på tredjepladsen komme tættere på.

Ifølge BBC's kommentatorer valgte Ainslie at tage fart ud af sin båd for at 'stjæle' noget af danskerens vind, så Postma kunne komme op på andenpladsen - og dermed snuppe et vigtigt point fra Jonas Høgh-Christensen.

Taktikken lykkedes, Høgh-Christensen røg ned på tredjepladsen - og forspringet i den samlede stilling er inden søndagens medaljesejlads barberet ned til 2 point.

I finaleheatet deltager de 10 bedste både - og der er dobbelt point, altså for eksempel 2 point til vinderen, 4 point til nummer 2 og 20 point til nummer 10.

Jonas Høgh-Christensen skal dog slutte foran Ben Ainslie, for slutter han bare en placering efter, ender de to sejlere á point - og så bliver resultatet af medaljesejladsen afgørende. Han kan dog også bare slutte foran englænderen - så er guldet være hjemme

Med sine 26 point er Jonas Høgh-Christensen hele 21 point foran den franske og kroatiske båd på fjerde- og femtepladsen - og dermed er danskeren altså sikret mindst bronze.

Tredjepladsen indtages af hollænderen Pieter Jan-Potsma, der har 42 point.

Se også: Kæmpe gulddrama venter i Finnjolle

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen