Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Sådan! Suveræn bronze til Danmark

Joachim Fischer og Christinna Pedersen napper tredje medalje til Danmark med overlegen sejr over indonesisk par

Joachim Fischer smed sin svedige trøje ud til publikum. (Foto: Lars Krabbe)
Joachim Fischer smed sin svedige trøje ud til publikum. (Foto: Lars Krabbe)

LONDON (ekstrabladet.dk): Så er medalje nummer tre i hus for Danmark ved OL!

Mixeddoublen med Joachim Fischer og Christinna Pedersen gjorde kort proces mod indonesiske Tantowi Ahmad/Lilyana Natsir og vandt 21-12, 21-12.

Og dermed er dansk badminton sikret en medalje - modsat legene i Beijing for fire år siden, der fortsat er eneste OL uden dansk medalje i badminton, siden sporten kom på programmet i Barcelona for 20 år siden.

Sejren på hjemmebanen Wembley Arena, hvor der igen var stort overtal af sympatisører for danskerne, var suveræn og fortæller en historie om, at det danske par ikke alene var klart bedre spillende, de var også mest motiveret og i stand til at komme sig bedst oven på gårsdagens semifinaler.

Se også: Landstræner rørt til tårer efter bronze

Indoneserne kom ind til kampen med samme engagement som danskerne, men en forrygende dansk start gav føring på 7-1 og 11-4 ved sidebyttet. Og så hang især Natsir, der allerede har vundet alt hvad der er at vinde som mix-spiller, noget med næbbet.

Samtidig havde Danmark styr på spillet, Christinna Pedersen var stærk på nettet, hvilket betød, at der kom mange løft til Joachim Fischer, hvilket er guf for ham. Og det fik indoneserne at mærke med byger af smash. Og når man ikke har en defensiv som kineserne, der i går sendte Fischer og Pedersen ud, så koster det.

2. sæt begyndte med tre hurtige point til indoneserne. Og så sad man og tænkte, at det måske alligevel kunne gå hen og blive spændende og underholdende. Ya, right!

Danskerne fik gang i offensiven igen og gik fra 0-3 til 11-4! Og så var der ikke mere i Natsir og Ahmad. Efter 14-5 fik de ganske vist nogle point i træk til 14-8, men så eksploderede hallen nærmest, da Ahmad efter en forrygende duel smed bolden i nettet efter endnu en byge af danske angrebsslag.

Og Fischer var ovenpå nede på banen. Ikke alene brølede han efter hvert vundet point, han havde også overskud til at blinke og smile til Pedersen, da denne fejlbedømte en bold og råbte 'out, out, out', så Fischer lod den gå, selvom den var inde. Og når han er i det humør, så vær et andet sted end på den anden side af nettet.

Stakkels Natsir og Ahmad måtte blive til den bitre ende. Den kom hurtigt. Danskerne tilspillede sig hele otte matchbolde til øredøvende klapsalver. Og sejren kom i hus på den første!

De to spillere faldt hinanden om halsen, mens Fischer væltede ud til publikum og smed først ketscher og siden trøje op til dem.

1 af 2 Foto: Lars Krabbe
2 af 2 Joachim Fischer smed sin svedige trøje ud til publikum. (Foto: Lars Krabbe)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen