Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ups: Sådan gik det Danmark ved OL torsdag

Torsdag var dagen, hvor den danske Guldfirer vandt bronze i OL's rokonkurrencer

Medalje-drømme der gik tabt, guldhåb der blev til bronze og en føring, der svandt ind. Sådan gik det de danske torsdag atleter ved OL i London:

*Badminton

Herredouble, kvartfinale: Mathias Boe og Carsten Mogensen er klar til semifinalen efter en overbevisende sejr i to sæt over et par fra Taiwan. Læs:

Se også: Boe: Vi kan spille bedre end i dag

Damesingle, kvartfinale: Tine Baun taber i to sæt til Saina Nehwal, Indien. Dermed er Tine Baun er ude af OL-turneringen. Læs:

Se også: Tine Baun snydt ud af OL

Mixeddouble, semifinale: Joachim Fischer og Christinna Pedersen taber et uhyre spændende drama til verdens nummer et - et par fra Kina. Danskerne taber efter tre tætte sæt og skal nu spille om bronze. Læs:

Se også: Øv! Kinesere slog danskere i vildt drama

Herresingle, kvartfinale: Peter Gade sluttede reelt karrieren med nederlaget i kvartfinalen til kineseren Chen Long, som vandt i to sæt. Dermed har Danmark ikke flere herresingler med ved OL. Læs:

Se også: Flot OL-farvel fra Peter Gade

*Bueskydning

Kvinder, individuelt, 1/8-finale: Carina Rosenvinge Christiansen rammer ikke sit vanlige niveau og må se sig slået af Mariana Avitia fra Mexico. Dermed er alle danske bueskytter færdige ved OL. Læs:

Se også: Øv - dansk bueskytte kiksede fælt

*Roning

Letvægtsfirer, finale: Eskild Ebbesen, Jacob Barsøe, Kasper Winther Jørgensen og Morten Jørgensen må nøjes med bronze. Danskerne krydsede både 500, 1000 og 1500 meter som forreste båd. Desværre for danskerne kom den sydafrikanske (guld) og den britiske (sølv) båd fornemt til slut i OL-finalen, og begge disse både nåede akkurat at klemme sig forbi danskerne. Læs:

Se også: Nedtur: Fireren måtte 'nøjes' med bronze

Letvægtsdobbeltsculler, kvinder, semifinale: Juliane Elander Rasmussen og Anne Lolk Thomsen er klar til OL-finalen. Danskerne roede sig i finalen i sikker stil, danskerne blev nummer to i deres semifinale. Læs:

Se også: Danske roere er finaleklar

Letvægtsdobbeltsculler, mænd, semifinale: Mads Rasmussen og Rasmus Quist Hansen ror sig i overlegen stil i OL-finalen. Danskerne vinder deres semifinale langt foran konkurrenterne. Læs:

Se også: Suveræn dansk OL-finale i roning

Singlesculler, kvinder, semifinale: Fie Udby Erichsen imponerer videre ved OL. Danskeren er klar til OL-finalen efter en fornem indsats i semifinalen, som danskeren vandt. Læs:

Se også: Fie Udby imponerer og er finaleklar

*Svømning

800 meter fri, kvinder: Lotte Friis svømmer sig som ventet i OL-finalen på 800 meter fri. Danskeren vinder sit heat suverænt og er næsthurtigst af alle i indledende - kun slået marginalt af briten Rebecca Adlington, der er Friis' ærkerival på distancen. En spændende finale venter. Læs:

Se også: Lotte klar til finaledrama

200 meter ryg, kvinder: Unge Mie Ø. Nielsen er ikke i nærheden af at svømme sig videre fra indledende heat.

200 meter bryst, finale: Rikke Møller Pedersen havde håbet på en medalje i 200 meter bryst, og er derfor grådkvalt, da hun ender på fjerdepladsen i ny personlig rekord. Læs:

Se også: Åh nej! Ingen medalje til Rikke Møller

100 meter fri, finale: Jeanette Ottesen stiller op i 100 meter fri-finalen som regerende verdensmester, men hun ender på syvendepladsen. Bagefter giver hun sin svømmedragt skylden for den lidt skuffende placering, da den var gået i stykker 10 minutter før, hun skulle i bassinet. Læs:

Se også: Ottesens OL-finale ødelagt før start

*Ridning

Dressur, grand prix (individuelt og hold): Danmark får en god start på dressurkonkurrencerne ved OL i London, da den blot 22-årige Anna Kasprzak på hesten Donnperignon får tildelt scoren 75,289 procent for sin grand prix. Det er fjerdehøjest på dagen. Anne van Olst og Exquis Clearwater ridder som de allerførste og bliver bedømt til 71,322 procent, som er det ottendebedste resultat på dagen af 25 startende. Danmarks øvrige to deltagere skal først i aktion fredag. Læs:

Se også: Dressurkomet laver fornemt ridt i London

*Sejlsport

Finnjolle, sejlads 7 og 8: Jonas Høgh-Christensen henter en 8.- og en 4.-plads. Konkurrenten i guldkampen - briten Ben Ainslie - slutter foran danskeren i begge sejladser med en 1.- og en 3.-plads. Jonas Høgh-Christensen er dog fortsat i front samlet, men forspringet svinder ind. Ainslie er kun tre point efter. Læs:

Se også: Høgh om guldchance: Bliver meget svært

49'er, sejlads 7 og 8: Allan Nørregaard og Peter Lang henter en 5.-plads og en 7.-plads. Duoen rykker efter torsdagens sejladser frem i den samlede stilling, så den nu er nummer syv. Læs:

Se også: Dansk 49'er tilbage i topstriden

Starbåd, sejlads 7 og 8: Michael Hestbæk og Claus Olesen har en god dag på vandet med en 6.- og 3.-plads til følge. Danskerne er nu nummer 11 i den samlede stilling med to sejladser og en medaljesejlads tilbage. Skal danskerne med i medaljesejladsen, skal de klemme sig ind i top-10 i løbet af de to sidste indledende sejladser.

Matchrace, kvinder: Den danske trio besejrer Portugal, men taber senere torsdag til Australien. Danskerne har tre sejre og syv nederlag inden fredagens sidste indledende sejlads mod Spanien.

RS: X (windsurfing), mænd, sejlads 5 og 6: Sebastian Fleischer kommer ind som nummer 29 i både femte og sjette sejlads. Dermed ligger han stadig uden for top-20 i den samlede stilling.

*Tennis

Kvartfinale, kvinder: Caroline Wozniacki får ikke et ben til jorden mod OL-favoritten Serena Williams. Amerikaneren vinder så sikkert som 6-0, 6-3, og dermed er Wozniacki færdig ved OL. Læs:

Se også: Caroline hylder Serena

*Cykling

4000 meter holdforfølgelsesløb, indledende: Casper Folsach, Michael Mørkøv, Rasmus Quaade og Lasse Norman Hansen bliver noteret for fjerdebedste tid af de 10 deltagere og går videre til fredagens semifinale, hvor Storbritannien er modstander. Læs:

Se også: Dansk OL-sensation på banen

*Håndbold

Mænd, indledende gruppe: Danmark slår Serbien 26-25, danskernes tredje sejr i tre gruppekampe. Dermed er holdet klar til kvartfinalen, selvom der resterer to gruppekampe endnu. Læs:

Se også: Ny dansk gysersejr

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen