Kinesere vil undersøge badminton-skandale

Kinas Olympiske Komité lover at undersøge om, at en kinesisk damedouble har ladet sig tabe med vilje.

Hvis kinesiske badmintonspillere har tabt med vilje for at få lettere modstand senere i OL-turneringen, er det ikke med Kinas sportsmyndigheders godkendelse.

Den kinesiske OL-delegation erklærer, at den har startet en undersøgelse af de beskyldninger, der er haglet ned over doubleparret Yu Yang og Wang Xiaoli, efter at verdensranglistens nummer et tabte stort til et useedet sydkoreansk par.

Kineserne tabte 14-21, 11-21 i en noget bizar forestilling, hvor der ikke var en eneste duel på mere end fire slag.

Dansk harme over Kina: Usmageligt fusk

Med nederlaget kommer parret i modsatte turneringshalvdel som landsmændene Tian og Zhao, der er rangeret som verdens nummer to. Således kan de to forhåndsfavoritter først møde hinanden i finalen.

'Den kinesiske olympiske komité er imod enhver form for opførsel, der strider mod den olympiske ånd og moral,' lyder erklæringen ifølge AFP fra en talsmand fra Kinas olympiske lejr.

Meldingen kommer efter, at det internationale badminton forbund (BWF) har anklaget i alt otte spillere - heriblandt de to kinesere - efter at to af tirsdagens kampe så mærkelige ud.

BWF's anklage lyder på, at spillerne 'ikke gjorde deres bedste for at vinde'.

Den ene af de to anklagede kinesere, Yu Yang, erkender, at hun og Wang Xiaoli ikke spillede op til deres bedste. Men ifølge Yu var der blot tale om, at de sparede på kræfterne til senere i turneringen.

- Vi var allerede kvalificeret til kvartfinalen, så hvorfor skulle vi spilde vores energi? Det var ikke nødvendigt at gå hårdt til den, når knald-eller-fald-kampene begynder i morgen (onsdag, red.), sagde Yu Yang efter den kontroversielle match.

En form for straf har de to kinesere dog allerede fået. Med andenpladsen i puljen får de nu væsentligt hårdere modstand i kvartfinalen, end hvis de havde vundet.

Nu venter et møde med verdens nummer tre, sydkoreanerne Ha Jung-eun og Kim Min-jung.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind