Danskere chanceløse i kvartfinalen

Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl kom til kort mod verdens bedste mixeddouble i OL-kvartfinalen

Laybourn og Rytter Juhl er færdige ved OL. (Foto: AP)
Laybourn og Rytter Juhl er færdige ved OL. (Foto: AP)

LONDON (ekstrabladet.dk): Hertil og ikke længere.

De regerende verdensmestre i mixeddouble, Zhang Nan/Zhao Yunlei, sendte onsdag formiddag en af Danmarks to mixeddoubler, Thomas Laybourn og Kamilla Rytter Juhl, ud af den olympiske badmintonturnering.

De topseedede kinesere vandt 21-13, 21-17 efter en kamp, hvor der reelt aldrig var tvivl om udfaldet. Dertil lavede især Rytter Juhl for mange fejl.

De danske fans i hallen lavede ellers god larm. Og det var som om, at gårsdagens pinlige situationer i damedoublerne, hvor kineserne i den grad viste dårligt sportsmanship ved at tabe med vilje, havde samlet de europæiske endnu mere end tilfældet ellers er. Der var i hvert fald forrygende opbakning fra hele hallen til det danske par.

En god start på kampen og 4-2 i dansk favør blev forvandlet til 5-13. Og derfra lukkede kineserne aldrig deres danske modstandere ind i 1. sæt igen.

Der var mere lighed efter sideskiftet. De to par fulgtes til 10-10, inden kineserne gik på 15-11. Det lykkedes at komme på 15-16, men igen sneg der sig for mange fejl ind i danskernes spil.

Det skyldtes dog også, at de var oppe mod et vildt stærkt par, der ind imellem syntes at kunne skrue op for tempoet og intensiteten i deres spil.

Kampen blev ganske symptomatisk afgjort, da Laybourn efter at have afværget den første af fire matchbolde sendte en bold i nettet.

Danmark lidt senere en anden mixeddouble i aktion. Christinna Pedersen og Joachim Fischer møder et par fra Thailand. Vinder de den kamp, skal de møde de topseedede kinesere i semifinalen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen